1 jó nagy csirke
6 gerezd fokhagyma
kakukkfű
rozmaring
6 db krumpli (kb 1 kg)
12 db koktél paradicsom
só
bors keverék
olaj
1 pohár víz (kb 2 dl)
A krumplit alaposan megmossuk, esetleg még kefével is, letörülgetjük és 4-be vágjuk. (ha valaki szeretné, meg is hámozhatja)
A sütőtálba elhelyezzük az előkészített krumplit, és 1 ág rozmaringot úgy, hogy középen helyet hagyunk a csirkének.
Megsózzuk és borsozzuk a krumplit. Közéjük dobáljuk a fokhagyma gerezdeket hámozás nélkül.
A csirkét letisztítjuk, az apró szőrszálakat tokokat leégetjük.
A hasüregét borsozzuk, sózzuk, beletömünk egy csokor kakukkfűt, rozmaringot, végül belehelyezzük a koktélparadicsomokat is.
A csirke felszínét alaposan bedörzsöljük az olajjal, ráhelyezzük a krumplira, megsózzuk. A krumplira adunk még egy kis olajat, és a phár vizet, majd
a sütőtálat a sütőbe tesszük. Sütés közben a sült levével rendszeresen(140 percenként) locsolni kell a csirkét. Kb 1 óra hosszat sütjük.
A töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az áttört fokhagymával üvegesre pirítjuk kevés olajon. Ételízesítővel, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA formát kibéleljük sütőpapírral. A húst kisebb méretű, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk. A tojást a tejföllel és fél kávéskanálnyi sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A combokat alaposan megmossuk és megtisztítjuk. A hagymákat meghámozzuk, és apróra vágjuk, majd kevés olajban megpároljuk. Belerakjuk a combokat, sózzuk, borsozzuk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű