1 jó nagy csirke
6 gerezd fokhagyma
kakukkfű
rozmaring
6 db krumpli (kb 1 kg)
12 db koktél paradicsom
só
bors keverék
olaj
1 pohár víz (kb 2 dl)
A krumplit alaposan megmossuk, esetleg még kefével is, letörülgetjük és 4-be vágjuk. (ha valaki szeretné, meg is hámozhatja)
A sütőtálba elhelyezzük az előkészített krumplit, és 1 ág rozmaringot úgy, hogy középen helyet hagyunk a csirkének.
Megsózzuk és borsozzuk a krumplit. Közéjük dobáljuk a fokhagyma gerezdeket hámozás nélkül.
A csirkét letisztítjuk, az apró szőrszálakat tokokat leégetjük.
A hasüregét borsozzuk, sózzuk, beletömünk egy csokor kakukkfűt, rozmaringot, végül belehelyezzük a koktélparadicsomokat is.
A csirke felszínét alaposan bedörzsöljük az olajjal, ráhelyezzük a krumplira, megsózzuk. A krumplira adunk még egy kis olajat, és a phár vizet, majd
a sütőtálat a sütőbe tesszük. Sütés közben a sült levével rendszeresen(140 percenként) locsolni kell a csirkét. Kb 1 óra hosszat sütjük.
Húst megmossuk, csíkokra vágjuk. Egy tálban beleöntjük a grillfűszert és annyi olajat, hogy szépen eltudjuk keverni a fűszer-keveréket.Majd belekeverjük a húst és félretesszük. Vö...
Elkészítési idő: 30 perc-bébispenótot megfőztem es turmixoltam -a levében kifőztem a rizst -brokkolit, pórét, csibemellet megpároltam zellerlevéllel -aztán mindent egybekevertem a leveleken kívül
Elkészítési idő:A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom a fűszeres lisztben, majd a kivajazott...
Elkészítési idő: