Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirkesült vasárnapra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 jó nagy csirke
6 gerezd fokhagyma
kakukkfű
rozmaring
6 db krumpli (kb 1 kg)
12 db koktél paradicsom

bors keverék
olaj
1 pohár víz (kb 2 dl)

Elkészítés:


A krumplit alaposan megmossuk, esetleg még kefével is, letörülgetjük és 4-be vágjuk. (ha valaki szeretné, meg is hámozhatja)
A sütőtálba elhelyezzük az előkészített krumplit, és 1 ág rozmaringot úgy, hogy középen helyet hagyunk a csirkének.
Megsózzuk és borsozzuk a krumplit. Közéjük dobáljuk a fokhagyma gerezdeket hámozás nélkül.
A csirkét letisztítjuk, az apró szőrszálakat tokokat leégetjük.
A hasüregét borsozzuk, sózzuk, beletömünk egy csokor kakukkfűt, rozmaringot, végül belehelyezzük a koktélparadicsomokat is.
A csirke felszínét alaposan bedörzsöljük az olajjal, ráhelyezzük a krumplira, megsózzuk. A krumplira adunk még egy kis olajat, és a phár vizet, majd
a sütőtálat a sütőbe tesszük. Sütés közben a sült levével rendszeresen(140 percenként) locsolni kell a csirkét. Kb 1 óra hosszat sütjük.

Csirkesült vasárnapra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Töltött csirkecombok
Töltött csirkecombok

A töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az áttört fokhagymával üvegesre pirítjuk kevés olajon. Ételízesítővel, sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Csirketorta
Csirketorta

A formát kibéleljük sütőpapírral. A húst kisebb méretű, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk. A tojást a tejföllel és fél kávéskanálnyi sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
sajtos csirke mell
sajtos csirke mell

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Kapros-tormás csirkecombok céklás pürével
Kapros-tormás csirkecombok céklás pürével

Elkészítése: A combokat alaposan megmossuk és megtisztítjuk. A hagymákat meghámozzuk, és apróra vágjuk, majd kevés olajban megpároljuk. Belerakjuk a combokat, sózzuk, borsozzuk, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk