150 g sózott vaj
100 g fekete csokoládé
200 g sűrített tej
30 g mogyoró
A vajat és a csokoládét vízfürdőn olvaszd fel, nagyon sima krémet kell kapni. Mialatt olvad a csoki, késes aprítóban pörgesd meg a mogyorót.
A felolvadt csokoládés masszát tedd a robotgép keverő táljába és add hozzá az őrölt mogyorót. Pörgesd kb.1 percig, közben állandó keverés mellett apránként add hozzá a kondenzált tejet. Jól zárható széles szájú üvegben tárold. Szobahőmérsékleten tárolva lágy marad a krém.
Amennyiben szilárd textúrát szeretnél, tedd frigóba.
Frigóban több héten keresztül tárolható.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit még kikenünk kevés zsiradékkal, hogy minél könnyebben lehúzhassuk a sütiről a végén. A tojásokat habosr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagvaljuk és lecsöpögtetjük. A formákat kikenjük vékonyan margarinnal. A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport, a kakaópo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót alaposan összegyúrunk, nem kell pihentetni. Kb. 3 mm -esre kinyújtjuk, és pici, 4 cm-es korongokat szaggatunk. Sütőpapíros tepsibe tesszük őket, lehet szorosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta összetevőit turmixgépben eldolgozzuk, picit pihentetjük, majd tortaformába lapítjuk (26 cm-es), végül elősütjük 10 percig, majd erre jöhet a krém! A krém hozzávalóit sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű