150 g sózott vaj
100 g fekete csokoládé
200 g sűrített tej
30 g mogyoró
A vajat és a csokoládét vízfürdőn olvaszd fel, nagyon sima krémet kell kapni. Mialatt olvad a csoki, késes aprítóban pörgesd meg a mogyorót.
A felolvadt csokoládés masszát tedd a robotgép keverő táljába és add hozzá az őrölt mogyorót. Pörgesd kb.1 percig, közben állandó keverés mellett apránként add hozzá a kondenzált tejet. Jól zárható széles szájú üvegben tárold. Szobahőmérsékleten tárolva lágy marad a krém.
Amennyiben szilárd textúrát szeretnél, tedd frigóba.
Frigóban több héten keresztül tárolható.
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorra, hozzáadagoljuk kicsinyenként az olajat és a vizet s végül bele keverjük az átszitált lisztet a sütőporral. Kio...
Elkészítési idő:A tésztához valókat összegyúrjuk,8 cipóra osztjuk. A tésztába csak három negyed margarint teszünk és a negyedével kenjük a cipókat. Ezeket kinyújtjuk külön-külön megkenjük olvas...
Elkészítési idő: 2 óra1. réteg 3 tojásfehérjét 5 ek porcukorral habbá verni, összekeverni 3 tojássárgával és 1 cs van cukorral. 1 zselatint felfőzni 1,5 dl vízzel és melegen hozzákeverni. egy tepsi alj...
Elkészítési idő: 3 h