♥ TORTA:
20 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
1.5 kk szódabikarbóna
4 dkg cukrozatlan kakaópor (jó minőségű)
17.5 dkg vaj
2 db tojás
2 kávéskanál vanília kivonat
1.5 dl görög joghurt (vagy tejföl)
♥ KRÉM:
30 dkg porcukor
7.5 dkg vaj
18 dkg étcsokoládé (60-70%-os kakaótartalmú)
1 ek golden szirup
1 ek méz
1.3 ml görög joghurt (vagy tejföl)
1 kávéskanál vanília kivonat
10 dkg marcipán (virágforma)
A tortához valókat egy robotgéppel egyszerűen összekeverjük. Fontos, hogy minden szobahőmérsékletű legyen, mert így még finomabb és krémesebb a végeredmény.
Ezután kivajazott formába öntjük a tészta felét (egyszerűbb két részletben sütni, mert nagyon nehéz szépen kettévágni), majd készre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, félretesszük, és betesszük a másik felét. Amikor kész, félretesszük ezt is hűlni.
Amíg hűlt, elkészítjük a krémet: gőz fölött felolvasztjuk a csokit a vajjal, majd ezt is kicsit lehűtjük.
Ekkor hozzáadjuk a szirupot és a mézet.
A porcukrot és a tejfölt is beleöntjük, robotgéppel összedolgozzuk Kicsit hagyjuk hűlni, hogy kenhető legyen.
Ezután előkészítjük az első tortalapot. Ezt bevonjuk a krém harmadával.
Óvatosan ráhelyezzük a másikat, majd bevonjuk az egész tortát.
A tetejét saját készítésű marcipánvirágokkal díszíthetjük, közepébe cukorgyöngyöket tehetünk.
A málnát felmelegítjük, belekeverjük a rumaromát, a citromhéjat, botmixerrel pürésítjük, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük a zselatinnal. A mascarponét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fertőtlenített tojásokat kettéválasztjuk. 2. A lisztet megszitáljuk. 3. A sárgájákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk. 4. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Amikor m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém elkészítése: A csokoládét apróra törjük. A habtejszínt a cukorral forráspontig kevergetve melegítjük, majd kis adagokban a csokoládéra öntjük folyamatos kevergetés mellett....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűnarancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpackkal kibélelünk egy kb 2,5 literes tálat, majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal, és elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű