♥ TORTA:
20 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
1.5 kk szódabikarbóna
4 dkg cukrozatlan kakaópor (jó minőségű)
17.5 dkg vaj
2 db tojás
2 kávéskanál vanília kivonat
1.5 dl görög joghurt (vagy tejföl)
♥ KRÉM:
30 dkg porcukor
7.5 dkg vaj
18 dkg étcsokoládé (60-70%-os kakaótartalmú)
1 ek golden szirup
1 ek méz
1.3 ml görög joghurt (vagy tejföl)
1 kávéskanál vanília kivonat
10 dkg marcipán (virágforma)
A tortához valókat egy robotgéppel egyszerűen összekeverjük. Fontos, hogy minden szobahőmérsékletű legyen, mert így még finomabb és krémesebb a végeredmény.
Ezután kivajazott formába öntjük a tészta felét (egyszerűbb két részletben sütni, mert nagyon nehéz szépen kettévágni), majd készre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, félretesszük, és betesszük a másik felét. Amikor kész, félretesszük ezt is hűlni.
Amíg hűlt, elkészítjük a krémet: gőz fölött felolvasztjuk a csokit a vajjal, majd ezt is kicsit lehűtjük.
Ekkor hozzáadjuk a szirupot és a mézet.
A porcukrot és a tejfölt is beleöntjük, robotgéppel összedolgozzuk Kicsit hagyjuk hűlni, hogy kenhető legyen.
Ezután előkészítjük az első tortalapot. Ezt bevonjuk a krém harmadával.
Óvatosan ráhelyezzük a másikat, majd bevonjuk az egész tortát.
A tetejét saját készítésű marcipánvirágokkal díszíthetjük, közepébe cukorgyöngyöket tehetünk.
A tejszínből és a cukorból verjünk kemény habot, majd tegyük bele a nutellát. Egy tálba öntsünk egy bögre vizet, és a két kiskanál kávét. Ebbe kell kissé belemártani a kekszeket, a...
Elkészítési idő:Elkeszitem a piskota lapokat : Feher lap : 2 tojas,10 dkg.cukor,10 dkg.liszt,4 ek.viz,fel tasak sutopor Kakaos lap : 2 tojas,10 dkg.cukor,4 ek.viz,8 dkg.liszt,2 dkg.kakao,fel s...
Elkészítési idő: 2 oraA tészta hozzávalóiból piskótát sütök. A kész piskóta tetejét levágom és a belsejét kivájom,hogy a szélén kb 2 cm vastagságú maradjon. Egy tálba teszem a piskótához az összetört ba...
Elkészítési idő: kb 85 perc