♥ TORTA:
20 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
1.5 kk szódabikarbóna
4 dkg cukrozatlan kakaópor (jó minőségű)
17.5 dkg vaj
2 db tojás
2 kávéskanál vanília kivonat
1.5 dl görög joghurt (vagy tejföl)
♥ KRÉM:
30 dkg porcukor
7.5 dkg vaj
18 dkg étcsokoládé (60-70%-os kakaótartalmú)
1 ek golden szirup
1 ek méz
1.3 ml görög joghurt (vagy tejföl)
1 kávéskanál vanília kivonat
10 dkg marcipán (virágforma)
A tortához valókat egy robotgéppel egyszerűen összekeverjük. Fontos, hogy minden szobahőmérsékletű legyen, mert így még finomabb és krémesebb a végeredmény.
Ezután kivajazott formába öntjük a tészta felét (egyszerűbb két részletben sütni, mert nagyon nehéz szépen kettévágni), majd készre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, félretesszük, és betesszük a másik felét. Amikor kész, félretesszük ezt is hűlni.
Amíg hűlt, elkészítjük a krémet: gőz fölött felolvasztjuk a csokit a vajjal, majd ezt is kicsit lehűtjük.
Ekkor hozzáadjuk a szirupot és a mézet.
A porcukrot és a tejfölt is beleöntjük, robotgéppel összedolgozzuk Kicsit hagyjuk hűlni, hogy kenhető legyen.
Ezután előkészítjük az első tortalapot. Ezt bevonjuk a krém harmadával.
Óvatosan ráhelyezzük a másikat, majd bevonjuk az egész tortát.
A tetejét saját készítésű marcipánvirágokkal díszíthetjük, közepébe cukorgyöngyöket tehetünk.
1. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot kanalanként beleszórjuk. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet is. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a lisztel és tejel össze keverjük ,gőz főlőt pépet készítünk belőle.A vajat habosra turmixoljuk a porcukorral és bele kanalazzuk a kihűlt pépet.Nagyon finom kré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el egymás után a két tésztalapot. Mindkét eljárás uaz, csak a sötétlapnál adunk hozzá 2 e kakaót. A joghurtot keverjük össze a tojással, adjuk hozzá a cukrot, majd az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor 1/3 részével a tojássárgájat habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3-ad részével kemény habot készítünk. A cukrot nem egyszerre ön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű