2,5 dl-es csészével mérve
1/2 csésze kakaóvaj (10 dkg)
1/2 csésze cukrozatlan kakaópor (6 dkg)
1 csipet só
1 evőkanál vaníliakivonat
továbbá:
reszelt tonkabab (elhagyható)
őrölt fahéj (elhagyható)
1 evőkanál nyírfaporcukor (elhagyható)
A hozzávalókat gőz felett összeolvasztjuk – ez 2-4 percig tart –, majd annyira visszahűtjük, hogy az állaga ne legyen túl folyós. Nejlon habzsákba töltjük. A zacskóra akkora lyukat vágunk, amekkora csokoládécseppeket szeretnénk. Sütőpapírral bélelt tepsire vagy tálcára apró halmokat nyomunk, figyelve, hogy a kezünk melegétől a csokoládé ne olvadjon fel teljesen, ne legyen folyós a massza. A csokoládét addig hagyjuk a tálcán, amíg teljesen meg nem szárad. Ha elkészült, jól záródó dobozban, hűtőben tároljuk. A bolti változathoz hasonlóan használhatjuk, így süteményekbe, kakaóba is tehetjük.
♥ ha a csokoládé a kezünk melegétől túlzottan felolvad, vagy a cseppek nem sikeredtek szépre, várjuk meg, amíg a massza visszadermed, ha kell, többször is tegyük félre, a végső állagot ez nem befolyásolja.
♥ A hamburgerzsemléhez dagasztógépbe helyezzük az összes hozzávalókat, és összegyúrjuk. (Természetesen simára gyúrhatjuk a tésztát kézzel vagy kézi robotgép dagasztó spiráljával is...
Elkészítési idő:Egymásra fektetjük a hozzávalókat, megszórjuk kevés kakukkfűvel meg borssal (sózni sem kell, elég sós a bacon meg a sajt), feltekerjük, szorosan egymás mellé sorakoztatjuk egy sütő...
Elkészítési idő: 1 óra1. A tojásokat tedd egy lábasban a tűzhelyre és öntsd fel vízzel, hogy jól ellepje mindegyiket. Amikor a víz felforrot vedd vissza a hőt és főzd kb. 8 percig. Ezután öntsd le róla...
Elkészítési idő: