1 vaníliarúd
25 dkg liszt
12 dkg cukor
csipet só
1 tojás
12 dkg Rama
1 tojás fehérje
2 zacskó vaníliás cukor
13 dkg szórócukor
A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, a liszttel, a cukorral, a sóval, és a darabokra vágott margarinnal, hideg kézzel tésztát gyúrunk. A tésztát három részre osztjuk, és kb. 25cm-es rudakká sodorjuk, majd háromszögűre lapogatjuk. Hűtőben 2órát pihentetjük. A felületét tojásfehérjével körülkenjük, és a szórócukor vaníliás cukor egyvelegbe forgatjuk. A rudakat vékonyan felszeleteljük, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük.
elkészítés Előző este a pelyhet, a magokat és az aszalt gyümölcsöt kb. 1 dl vízbe beáztatjuk. Reggel hozzákeverjük a citromlét, a mákot és a mézet, valamint az idénygyümölcsöt....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk, kimagvaljuk és felszeleteljük. Egy kivajazott sütőformába, vagy tepsibe tesszük. Ne használjunk lekapcsolható oldalú sütőformát, mert a tészta nagyon híg lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűó alaposan összeturmixoltam (kb. 4-5 percig), majd fagyasztóba tettem, 1 óra múlva kivettem és újra turmixoltam rajta egyet, majd vissza a fagyóba. Ezután még egyszer kevertem át d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk majd lisztes deszkán, 3-4 mm-re nyújtjuk és formákkal ki szaggatjuk. Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük 180°C-on.
Elkészítési idő: 25-30 perc Nehézség: Könnyű