1 vaníliarúd
25 dkg liszt
12 dkg cukor
csipet só
1 tojás
12 dkg Rama
1 tojás fehérje
2 zacskó vaníliás cukor
13 dkg szórócukor
A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, a liszttel, a cukorral, a sóval, és a darabokra vágott margarinnal, hideg kézzel tésztát gyúrunk. A tésztát három részre osztjuk, és kb. 25cm-es rudakká sodorjuk, majd háromszögűre lapogatjuk. Hűtőben 2órát pihentetjük. A felületét tojásfehérjével körülkenjük, és a szórócukor vaníliás cukor egyvelegbe forgatjuk. A rudakat vékonyan felszeleteljük, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük.
A kekszet aprítógépben finomra mixeljük. A tojások sárgáját, a porcukorral krémesre keverjük, hozzákeverjük a mascarponét, majd a kemény habbá vert tojások fehérjét is hozzákeverj...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűKeverjük össze a margarint, a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Szitáljuk egybe a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk a tésztához kis adagokban, állandó gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni és megsütni 180fok 13perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmindent összekeverünk ....a tésztát 1 órára a hűtőben pihentetjük -kinyújtjuk külömböző formákra kiszurjuk -a korongok közepét is ki lehet szurni -minden második korongot...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: Közepes