250 g kalács
200 g sárgabarack dzsem
A tejes részhez
500 ml 2,8%-os tej
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
A tojássárgás részhez
5 db tojássárgája
70 g kristálycukor
A párolt almához
700 g alma
30 g kristálycukor
1 db citrom leve
1 db narancs leve
1 késhegynyi fahéj (őrölt)
A habhoz
70 g kristálycukor
5 db tojásfehérje
Teljes elkészülési idő
90 perc
1
Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük. Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
2
A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom és narancs héját, valamint a vaníliaeszenciát, végül felforraljuk az egészet.
3
Ha felforrt, ráöntjük a kalácsokra. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
4
Most a tojássárgát alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd ezt is a kalácsokhoz forgatjuk.
5
Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kalácsos keveréket, és finoman lenyomkodjuk.
6
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a citrom, a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal. .
7
A párolt almát a tepsibe, a kalácsra rétegezzük, elsimítjuk.
8
Ha kihűlt, a baracklekvár felével lekenjük az egészet, majd 180 C-ra, kb 20 percre sütőbe tesszük.
9
Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük. A kész habhoz egy fakanál segítségével, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a maradék baracklekvárt úgy, hogy csíkos maradjon a hab.
10
Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, porcukorral meghintjük, és 170 C-on, kb 10 perc alatt készre sütjük.
11
Kockákra szeletelve tálaljuk.
◾️A tojásokat szétválasztjuk. ◾️A fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral kikeverjük. ◾️A sárgájához hozzáadjuk a vajat, a lisztet és a vaníliakivonatot. ◾️A fehér...
Elkészítési idő: 30 perc + sütés Nehézség: KönnyűA tejszint a csokit a cukrot addig forraljuk mig a csoki el nem olvad. A zselatint a leirása szerint hozzáadjuk. Poharakba töltjük és hagyjuk kihűlni, pár órára hűtőbe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, A megtisztított és összevagdalt almát meglocsoljuk citromlével 2, A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, 3 evőkanál mézet, majd a tojássárgáját,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű