Családireceptkönyv.hu

Máglyarakás kalácsból


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g kalács
200 g sárgabarack dzsem

A tejes részhez

500 ml 2,8%-os tej
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja

A tojássárgás részhez

5 db tojássárgája
70 g kristálycukor

A párolt almához

700 g alma
30 g kristálycukor
1 db citrom leve
1 db narancs leve
1 késhegynyi fahéj (őrölt)

A habhoz

70 g kristálycukor
5 db tojásfehérje

Teljes elkészülési idő
90 perc


Elkészítés:



1
Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük. Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.

2
A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom és narancs héját, valamint a vaníliaeszenciát, végül felforraljuk az egészet.

3
Ha felforrt, ráöntjük a kalácsokra. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.

4
Most a tojássárgát alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd ezt is a kalácsokhoz forgatjuk.

5
Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kalácsos keveréket, és finoman lenyomkodjuk.

6
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a citrom, a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal. .

7
A párolt almát a tepsibe, a kalácsra rétegezzük, elsimítjuk.

8
Ha kihűlt, a baracklekvár felével lekenjük az egészet, majd 180 C-ra, kb 20 percre sütőbe tesszük.

9
Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük. A kész habhoz egy fakanál segítségével, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a maradék baracklekvárt úgy, hogy csíkos maradjon a hab.

10
Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, porcukorral meghintjük, és 170 C-on, kb 10 perc alatt készre sütjük.

11
Kockákra szeletelve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokoládés gesztenyekocka
Csokoládés gesztenyekocka

Gőz felett simára keverjük a kakaóport, a mézet, a tojást és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Négy részre osztjuk a tésztát, és egyenként 30 x 30...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
KEVERT TUROS SUTI
KEVERT TUROS SUTI

Eloszor elkeszieni a turos tolteleket... Villaval osszetorni a turot,hozza adni a cukrot,vaniliat,buzadarat,a citrom reszelt hejat es keves levet,a vegen a kemeny habba vert tojas...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

Összekeverni, gyúrni, nyújtani és szaggatni. tojással megkenni, sütőben megsütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Moszkauer (Stahl)
Moszkauer (Stahl)

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és sütőpapírt terítünk 2 nagy tepsibe. 2 A diót, a mandulát és a mogyorót durvára őröljük, majd a cukrozott narancshéjat egészen apró darabkákr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk