4 szelet csirkemell
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
50 dkg reszelt burgonya
1 db nagy paradicsom
1 fej vörös hagyma
20 dkg trappista sajt reszelve
A tepsi kenéséhez:
1 ek étolaj
A csirkemellet kiklopfoltam. 2 db filéből vágtam 4 szép szeletet. A húst sóztam,borssal meghintettem. Étolajjal kent tepsibe tettem.
A krumplit meghámoztam, megmostam, lereszeltem. Egy szűrő kanálba tettem, csap alatt vízzel leöblítettem. A vizet jól leráztam róla. A hús szeleten elosztottam,majd a tetejét megsóztam.
A hagymát lehéjaztam, vékonyra felvágtam. Mindegyik szeletre, a krumplira tettem belőle. A paradicsomot megmostam, felszeltem és a hagymára tettem.
Megszórtam reszelt sajttal. Alufóliával betakartam a tepsit. 200 C-ra melegített sütőbe toltam. 40 percig sütöttem. A fóliát levettem róla, még további 10 percig sütöttem.
A húst apróra kockázzuk, összekeverjük a fűszerekkel valamint az olajjal, és pácoljuk minimum fél órán át, hogy összeérjenek az ízek. A szósz összetevőit összekeverjük. Az ubork...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkecombokat nagyon éles késsel kicsontozom, a csont helyét sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. 2. A kolbászt megmosom, 5 percig állni hagyom, ezután könn...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. 2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és kevés olajon átsütjük. 3. A trappi...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkemellek közepéről levesszük a kis „bélszínt” és összevágjuk apróra (vagy ledaráljuk). 2. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst hozzáadva tovább párolj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz