Családireceptkönyv.hu

Fahéjas csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥A csigákhoz:
8 dkg olvasztott vaj
20 dkg barna cukor
3 evőkanál őrölt fahéj
1,6 dl langyos tej
4 dkg friss élesztő
10 dkg kristálycukor
2 db tojás
45 dkg kenyérliszt
1 teáskanál só
5,5 dkg puha vaj
♥A cukormázhoz:
2 evőkanál puha vaj
2 evőkanál víz
15 dkg porcukor

Elkészítés:


Felolvasztjuk a 8 dkg vajat, elkeverjük benne a barna cukrot és az őrölt fahéjat, majd félretesszük. Egy kb. 30 x 35 cm-es sütőformát kivajazunk, kibélelünk sütőpapírral, amelyet szintén bekenünk vajjal.
Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá 1 evőkanál kristálycukrot, majd felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztőt robotgép keverőtáljába öntjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat, és az egészet összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót is, és megint összekeverjük. Kis adagokban a vajat is hozzáadjuk és sima tésztát gyúrunk belőle úgy, hogy a tészta ruganyos, sima és fényes legyen. Letakarjuk, és huzatmentes helyen 1 órán át kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát, kinyomkodjuk belőle a levegőt, és egy 30 x 45 centis téglalappá nyújtunk. Megkenjük a fahéjas-cukros vajjal. A tészta szélesebb oldalát 1 centis sávban bekenjük vízzel. A másik hosszú oldaltól kezdve szorosan feltekerjük a tésztát, a végét a vizes csíkkal odatapasztjuk. Egy éles késsel 12 karikát vágunk a tekercsből, majd egymástól 2 centire elrendezzük az előkészített sütőformában. Letakarjuk, és egy újabb órát hagyjuk pihenni, amíg annyira megkelnek a tekercsek, hogy összeérnek. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor betesszük a csigákat, a hőmérsékletet visszavesszük 190 fokra, és 20−25 percig sütjük − amígy szép aranybarnára sülnek. Közben felolvasztjuk a maradék vajat a vízzel, majd amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről, és a porcukrot is hozzákeverjük. Az így kapott cukormázat a sütőből kivett és kicsit kihűlt fahéjas csigákra csorgatjuk

Fahéjas csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos pite
Joghurtos pite

A cukrot elkeverjük a 2 tojás sárgájával,hozzáadjuk a jogurtot,olajat és hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.Jól elkavarjuk hogy síma masza legyen és hozzáadjuk a 2 tojásfehérjét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kenyér minden mentes
Kenyér minden mentes

A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet. Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
339.Minibagett
339.Minibagett

1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, összevegyítjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a vizet, a tejet. és az olajat, végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy gép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós csiga
Túrós csiga

A lisztet szitáljuk keverőtálba. A tejet öntsük keverőtálba, morzsoljuk bele az élesztőt és keverjük hozzá az 1 teáskanál cukrot, majd fedjük le és várjunk, amíg az élesztő felf...

Elkészítési idő: 1 óra + 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk