menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥A csigákhoz:
8 dkg olvasztott vaj
20 dkg barna cukor
3 evőkanál őrölt fahéj
1,6 dl langyos tej
4 dkg friss élesztő
10 dkg kristálycukor
2 db tojás
45 dkg kenyérliszt
1 teáskanál só
5,5 dkg puha vaj
♥A cukormázhoz:
2 evőkanál puha vaj
2 evőkanál víz
15 dkg porcukor

Elkészítés:


Felolvasztjuk a 8 dkg vajat, elkeverjük benne a barna cukrot és az őrölt fahéjat, majd félretesszük. Egy kb. 30 x 35 cm-es sütőformát kivajazunk, kibélelünk sütőpapírral, amelyet szintén bekenünk vajjal.
Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá 1 evőkanál kristálycukrot, majd felfuttatjuk.
A felfuttatott élesztőt robotgép keverőtáljába öntjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat, és az egészet összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót is, és megint összekeverjük. Kis adagokban a vajat is hozzáadjuk és sima tésztát gyúrunk belőle úgy, hogy a tészta ruganyos, sima és fényes legyen. Letakarjuk, és huzatmentes helyen 1 órán át kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát, kinyomkodjuk belőle a levegőt, és egy 30 x 45 centis téglalappá nyújtunk. Megkenjük a fahéjas-cukros vajjal. A tészta szélesebb oldalát 1 centis sávban bekenjük vízzel. A másik hosszú oldaltól kezdve szorosan feltekerjük a tésztát, a végét a vizes csíkkal odatapasztjuk. Egy éles késsel 12 karikát vágunk a tekercsből, majd egymástól 2 centire elrendezzük az előkészített sütőformában. Letakarjuk, és egy újabb órát hagyjuk pihenni, amíg annyira megkelnek a tekercsek, hogy összeérnek. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor betesszük a csigákat, a hőmérsékletet visszavesszük 190 fokra, és 20−25 percig sütjük − amígy szép aranybarnára sülnek. Közben felolvasztjuk a maradék vajat a vízzel, majd amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről, és a porcukrot is hozzákeverjük. Az így kapott cukormázat a sütőből kivett és kicsit kihűlt fahéjas csigákra csorgatjuk

Fahéjas csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Pizza tészta
Pizza tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adri
Kakaós Csigák
Kakaós Csigák

* Az élesztőt felfuttatjuk a tejben1 ek cukorral.A liszthez adjuk a cukrot,a vaniliás cukrot,tojás sárgát,olvasztott vajat és a fefuttatott élesztőt. * Alaposan kidagasztjuk.1...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás császárzsemle
Medvehagymás császárzsemle

Elkészítés: A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni. Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós csiga (Gábor a házi pék)
Kakaós csiga (Gábor a házi pék)

Az elkészítés menete: 1. TangZhong keverék készítése, a hozzá járó liszt és tej összemelegítése a videón bemutatott formában. 2. TangZhong keverék szobahőmérsékletűre hűtése. Tov...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk