♥ TÉSZTA:
140 g liszt
1 doboz sűrített tej
100 g vaj
1/2 kiskanál szódabikarbóna
2 db tojás
1/2 citrom
kakaó
♥ KRÉM:
400 g tejföl
200 g cukor
Olvasszuk fel a vajat lassú tűzön, majd öntsük egy tálba. Adjuk hozzá a sűrített tejet, a tojást, a citromlében felfuttatott szódabikarbónát és az átszitált lisztet, kavarjuk jól össze. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd töltsük bele a tészta 2/3- át a tepsi felébe. A megmaradt tésztába kavarjunk kakaót, majd kanalazzuk a tepsi másik felébe. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük a tésztát 10-13 percig.
Készítsük el a krémet: keverjük össze a tejfölt a cukorral, használjunk. Vegyük ki a tortalapot a sütőből, hagyjuk egy kis ideig hülni, vágjuk el 3 részre. A fehér lapot vágjuk ketté, a kakaós lapot hagyjuk egyben. A tészta széleit távolítsuk el és tegyük félre. Egy fehér lapot kenjünk meg krémmel, erre kerül a kakaós lap, krém és újra fehér lap, az egészet befedjük krémmel. A levágott tésztaszéleket morzsoljuk össze, ezzel díszíthetjük a torta tetejét. Apróra tördelt dióval is dekorálhatjuk.
Így készül 1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás...
Elkészítési idő:1. Öntsd a chia magot, a pelyheket, a xilitet, a kakaóport és a fahéjat egy tálba/csatos üvegbe/befőttesüvegbe (én az utóbbit használom a szállíthatósága miatt). 2. Keverd össze ő...
Elkészítési idő:az almákat megpucoljuk vékonyra szeleteljük -a forma aljára 2 kanál barna cukrot szórunk és erre szeleteljük az almákat -a tojásokat kikeverjük a cukorral + olaj + vanilia +Jogh...
Elkészítési idő: 30