♥ TÉSZTA:
140 g liszt
1 doboz sűrített tej
100 g vaj
1/2 kiskanál szódabikarbóna
2 db tojás
1/2 citrom
kakaó
♥ KRÉM:
400 g tejföl
200 g cukor
Olvasszuk fel a vajat lassú tűzön, majd öntsük egy tálba. Adjuk hozzá a sűrített tejet, a tojást, a citromlében felfuttatott szódabikarbónát és az átszitált lisztet, kavarjuk jól össze. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd töltsük bele a tészta 2/3- át a tepsi felébe. A megmaradt tésztába kavarjunk kakaót, majd kanalazzuk a tepsi másik felébe. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük a tésztát 10-13 percig.
Készítsük el a krémet: keverjük össze a tejfölt a cukorral, használjunk. Vegyük ki a tortalapot a sütőből, hagyjuk egy kis ideig hülni, vágjuk el 3 részre. A fehér lapot vágjuk ketté, a kakaós lapot hagyjuk egyben. A tészta széleit távolítsuk el és tegyük félre. Egy fehér lapot kenjünk meg krémmel, erre kerül a kakaós lap, krém és újra fehér lap, az egészet befedjük krémmel. A levágott tésztaszéleket morzsoljuk össze, ezzel díszíthetjük a torta tetejét. Apróra tördelt dióval is dekorálhatjuk.
1. A hozzávalókat habverővel simára keverjük, és néhány óráig állni hagyjuk. 2. Ezután csak az első palacsinta alá olajozzuk ki a palacsintasütőt, a többit olaj nélkül süthetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 200 fokra melegítjük, a muffin sütő mélyedéseibe egy-egy muffin papírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés A gyümölcsbetéttel kezdjük, mert ennek idő kell a dermedésre. A 2g zselatinport áztassuk be a 10g hideg vízbe. A gyümölcsöt a cukorral forraljuk össze, majd sűrítsük be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrunk minden alapanyagot sima tésztává. (Ha szükséges, csepp tejet öntsünk hozzá.) Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk. Amit a tetejére szánunk, arra plusz l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz