42 dkg liszt (fele lehet rétesliszt)
3 ek olívaolaj
2 dkg élesztő
1,2 dkg só
2,8 dl langyos víz
1 kk cukor
Kevés langyos, cukros vízben megkelesztjük az élesztőt, majd a hozzávalókból tésztát dagasztunk.Olajozott tálkába tesszük, és duplájára kelesztjük. Ha megkelt, egy sütőpapírral bélelt 35x30-as tepsi közepére borítjuk a tésztánkat, és a kezünkkel eligazítjuk. Finoman szétnyomkodjuk, és az ujjainkkal mélyedéseket teszünk bele.
Pici olívaolajjal meglocsoljuk, és 220°-on alul-felül sütéssel megsütjük.Ha kész, ízlés szerint megsózzuk a tetejét. Aki szereti, pár csepp olajat cseppenthet rá ilyenkor is.
Az élesztőt felfuttattam,mindent a dagasztóba tettem és kb 20 perecet ment a gép.Szép fényes,rugalmas tésztát kell kapnunk,ami elválik az edény falától,kézhez nem ragad 20 percet...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tejet és a vizet keverjük össze és tegyük bele az élesztőt. A lisztet a többi hozzávalóval tegyük egy tálba és öntsük rá az élesztős tejet. Keverjük össze és ha szükséges adjunk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A kenyérsütő gépbe teszünk 4 dl tejet, arra 68 dkg lisztet, 2 teáskanál sót, 1 mokkáskanál cukrot, 1 csomag szárított élesztőt és 2 dkg félig-meddig megolvasztott vajat. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, kis golyókat formálunk belőle, majd nagyon vékonyra kinyújtjuk. A közepére halmozunk egy kis tölteléket és négy oldaláról behajtjuk úgy, hogy a töltelé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű