42 dkg liszt (fele lehet rétesliszt)
3 ek olívaolaj
2 dkg élesztő
1,2 dkg só
2,8 dl langyos víz
1 kk cukor
Kevés langyos, cukros vízben megkelesztjük az élesztőt, majd a hozzávalókból tésztát dagasztunk.Olajozott tálkába tesszük, és duplájára kelesztjük. Ha megkelt, egy sütőpapírral bélelt 35x30-as tepsi közepére borítjuk a tésztánkat, és a kezünkkel eligazítjuk. Finoman szétnyomkodjuk, és az ujjainkkal mélyedéseket teszünk bele.
Pici olívaolajjal meglocsoljuk, és 220°-on alul-felül sütéssel megsütjük.Ha kész, ízlés szerint megsózzuk a tetejét. Aki szereti, pár csepp olajat cseppenthet rá ilyenkor is.
A kenyérsütőgép üstjébe beleöntjük a vizet, sót, étolajat. Mérlegbe rakjuk a réteslisztet, krpüréport, sikért, és annyi simalisztet, hogy 45 dkg legyen. Beleöntjük az üstbe. Rás...
Elkészítési idő:A lisztet, a sót, a tejfölt, a vizet, a pörkölt szaftját és az élesztőt a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. 20 perces dagasztás programmal egy könnyű, de nem ragacsos tésztát készítünk...
Elkészítési idő:Megkelesztés után a megkelt tésztát, egyenletesen elosztjuk 8 felé, majd a részeket egyesével kerekre kb. 3 - 4mm vastagra elnyújtjuk, és megkenjük 25 dkg ráma, só, kis tejföl kev...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl tejben 1 ek. cukorral. A liszteket egy tálba szitáljuk, mehet hozzá a felfuttatott élesztő, a maradék cukor, só, vaj, a tojás sárgája, majd fokoz...
Elkészítési idő: