menu

Családireceptkönyv.hu

Húsvéti kalács (Limara)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
1 mk. só
60 g cukor
1 tojás
1 tojás sárgája
2 dl 30%-os habtejszin
1 dl zsíros tej
2 dkg friss élesztő

Tetejére:

1 tojás

Elkészítés:


Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat.
Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a sóval és a cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, ide tesszük a tojást, a tojás sárgáját, a tejszínt és a tejet. Végül rámorzsoljuk a friss élesztőt.
A tésztát dagasztani kezdjük. Amikor összeáll egy gombóccá kitesszük a deszkára és erőteljes mozdulatokkal tovább dagasztjuk. Kb. 10-15 perc alatt szép sima, rugalmas, fényes felületű tésztát készítünk. Akkor jó, ha nem ragad a munkalaphoz és a kezünkhöz sem.
A bedagasztott tésztát tálba tesszük és 30 -35 percig kelni hagyjuk, szobahőmérsékleten.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és annyi egyforma darabba vágjuk, ahányas fonással fonni szeretnénk.
A darabokat egyesével gömbölyítjük, majd letakarva további 10-15 percig pihentetjük.
Ezután a gombócokat megsodorjuk, finoman meghintjük liszttel és megfonjuk. A megformázott kalácsot azonnal lekenjük egy egész, felvert tojással és 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
A sütőt ezalatt előmelegítjük 170 fokra.
A megkelt kalácsot megint lekenjük tojással és a forró sütőbe toljuk.
Sütési idő kb. 40 perc.
A kész kalácsot rácson hűtjük ki.

Húsvéti kalács (Limara)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vanília pudinggal töltött, csoki muffin
Vanília pudinggal töltött, csoki muffin

Elkészítés Megfőzzük a pudingot a csomagon lévő leírás szerint, és hagyjuk kihűlni úgy, hogy közben időnként megkeverjük, összetörjük, hogy ne álljon össze. A gyerekek nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökéletes gluténmentes kenyér
Tökéletes gluténmentes kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lintyő
tejes kifli
tejes kifli

1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat és pár perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Mini vajas kiflik
Mini vajas kiflik

A vajat, a tejszínt, a lisztet és reszelt sajtot dolgozzuk egybe,ez lesz a tészta. Ez fóliával húzzuk be majd egy fél napra tegyük hűtőbe állni. Másnap a tésztát osszuk 4 egyenl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk