1 kg burgonya,
2 dl tejföl,
1 tojássárgája,
1 evőkanál olaj,
3 dkg vaj,
só
bors
fokhagyma (opcionális)
A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a felét mély kiolajozott tepsibe öntjük. Egy tálban alaposan összekeverjük a tejfölt, sót borsot, tojássárgát, és a felét a tepsiben levő krumplira öntjük, erre jön a maradék krumpli, amit befedünk a maradék tejföllel.
A tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütőben addig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult. Kb. 45 perc.
1.Pucold meg a zellert és vágd vékony hasábokra. 2.Sózd meg és forgasd össze az ízlésed szerinti fűszerkeverékkel. 3.Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és permetezd meg olajjal, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőztem, a vizet erősen sóztam. Amíg a krumpli főtt, apró darabokra vágtam a szeletelt bacont és a füstölt szalonnát is, zsírjukat kiolvasztottam, ropogósra sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudac...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy muffin forma mélyedéseit vajjal kikenjük. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, durvára reszeljük. Kb. 10 percet állni hagyjuk, majd enyhén kicsavarjuk, elkeverjük a tojással és 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű