menu

Családireceptkönyv.hu

Francia burgonya (gratin dauphinois)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya,
2 dl tejföl,
1 tojássárgája,
1 evőkanál olaj,
3 dkg vaj,

bors
fokhagyma (opcionális)

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a felét mély kiolajozott tepsibe öntjük. Egy tálban alaposan összekeverjük a tejfölt, sót borsot, tojássárgát, és a felét a tepsiben levő krumplira öntjük, erre jön a maradék krumpli, amit befedünk a maradék tejföllel.
A tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütőben addig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult. Kb. 45 perc.

Francia burgonya (gratin dauphinois)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Májas lapcsánka
Májas lapcsánka

1. Meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük a krumplit, megsózzuk, megborsozzuk és beleütjük az egész tojást. 2. Összekeverjük és eldolgozzuk a liszttel. 3. Sűrű palac...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Fokhagymás röszti
Fokhagymás röszti

A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt burgonyát, a tojást, a lisztet egy nagyobb tálban jól összekeverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval és res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis-krumplis golyók
Virslis-krumplis golyók

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtkrokett
Sajtkrokett

Nem mértem, de max 20 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. A fiaim kb. 10 perc alatt el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk