Családireceptkönyv.hu

Füstölt sajttal töltött rántott csirkemell,


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db nagyobb csirkemell filé
20 dkg füstölt karaván sajt
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál margarin
1 mokkáskanál szárított petrezselyem zöld
3 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
kicsi tej
ízlés szerint só
1,5 bögre rizs
A sütéshez:
étolaj

Elkészítés:


Kettévágom a csirkemellet és mindkét feléből 5-5 szeletet csinálok.
Kiklopfolom vékonyra, enyhén sózom, mivel a sajt sós.
Lereszelem a sajtot, beleteszem a margarint, a petrezselymet, a szintén lereszelt foghagymát és összegyúrom.
Tíz gombócot csinálok belőle, hogy minden húsba jusson. A szelet egyik felére rakom, kicsit ellapítom és ráhajtom a hús másik felét, hogy takarja. Két evőkanál lisztet kikeverem a tojásokkal és kicsi tejjel, úgy, hogy egy sűrűbb masszát kapjak. Bepanírozom és bő olajban, közepes lángon megsütöm. Nem szabad egyszerre sokat beletenni az olajba, általában csak 3 darabot teszek bele.
A rizst ráteszem egy kis olajra és állandó keverés mellett fehéredésig pirítom. Közben a mikróba beteszem a vizet forrni. A jó rizs titka, hogy a víz és a rizs is forró legyen és a víz pont a kétszerese legyen a rizsnek. A mai napig ezt mindig mérem. Mikor fehér a rizs ráöntöm, a forró vizet. Vigyázva, mert ilyenkor felcsap a gőz. Kicsi lángon, néha óvatosan megkeverve, fedő alatt főzzük. Amikor már nem látszik a víz a tetején, lezárom és a fedő alatt felszívja az összes vizet, puha pergős és nem ragacsos lesz. Kis sót és ízvarázst szoktam beletenni.

Füstölt sajttal töltött rántott csirkemell,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bab
Gyümölcsös csirkeragu
Gyümölcsös csirkeragu

Egy nagyobb serpenyőben enyhén melegíts fel egy kanál olívaolajat. A felkockázott csirkecombok felét tedd a serpenyőbe, és éppen csak pirítsd meg kívülről, minden oldalról. Ted...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réffy
Mustáros husi
Mustáros husi

Vékonyabb csíkra vagy kockára vágjuk a húst (inas részeket leszedjük) Egy edényben ráöntjük az olajat, beleőröljük vagy rászórtuk a borsot, és hozzáadjuk a mustárt. Átkeverjük az...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres csirkemell, limeos-chilis szósszal
Fűszeres csirkemell, limeos-chilis szósszal

A páchoz összekeverjük a fűszereket egy tálban, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és az olívaolajat. A húst 2-3 darabra vágjuk és 30 percre a pácba forgatjuk. Grillserpenyőben...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nem lehet abbahagyni csirke recept
Nem lehet abbahagyni csirke recept

Elkészítése: A csirkecombokat vágjuk ketté, sózzuk meg forgassuk meg paprikás lisztben, majd tegyük egy tepsibe. Karikázzuk rá a lila hagymát. Ezután készítsük el a mártást a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk