♥ GYÜMÖLCSÖS:
25 dkg cukor
2 dl víz
1 dl intenzív színű és ízű gyümölcsszörp
1 kávéskanál citromlé
2,5 dkg porított gyümölcspektin
♥ KÓKUSZOS:
25 dkg cukor
2 dl víz
1 dl kókusztej
néhány csepp citromlé
2,5 dkg porított gyümölcspektin
♥ BEVONÁS:
apró szemű kristálycukor (elhagyható)
A formákat folpackkal béleljük úgy, hogy a fólia széle túlnyúljon a forma oldalán.
A pektinnel vegyített cukrot elkeverjük a vízzel. Hozzáadjuk a citromlevet és a szörpöt vagy a kókusztejet, majd lassú tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk. A forrástól számítva még öt-hat percig főzzük.
Időnként megkeverve néhány percig hűtjük, majd a formákba öntjük és állni hagyjuk, amíg a zselé meg nem dermed. Ezután cukorral megszórt vágólapra borítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A darabkákat cukorban meghempergetjük.
♥ A recept zselésítőként pektint tartalmaz,bioboltokban por formájában kapható.
♥ a gumicukrot bonbonformában vagy jégkockaformában is megszilárdíthatjuk
♥ Karácsonyra szaloncukrot is készíthetünk belőle, ha vékonyan bevonjuk olvasztott csokoládéval.
A tojást felverjük és az összes hozzávalót beletesszük, elkeverjük, majd belekanalazzuk a muffin kapszliba. Csak félig töltsük! Az eredeti receptben elő kell sütni a kolbászt, sza...
Elkészítési idő:A paradicsomok héján kereszt alakban bemetsszük, 1 percre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk. ½ cm-esre kockázzuk, tálba rakjuk. A bazsalikomleveleket egészen finomra tépkedjük, hozzá...
Elkészítési idő: 40 percA húst megmossuk, a vizet lecsepegtetjük. Kettőbe vágjuk a mellet és zsebet vágunk bele, egy kicsit hús klopfolóval megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk. Közben elkészítjük a töltelé...
Elkészítési idő: