♥ GYÜMÖLCSÖS:
25 dkg cukor
2 dl víz
1 dl intenzív színű és ízű gyümölcsszörp
1 kávéskanál citromlé
2,5 dkg porított gyümölcspektin
♥ KÓKUSZOS:
25 dkg cukor
2 dl víz
1 dl kókusztej
néhány csepp citromlé
2,5 dkg porított gyümölcspektin
♥ BEVONÁS:
apró szemű kristálycukor (elhagyható)
A formákat folpackkal béleljük úgy, hogy a fólia széle túlnyúljon a forma oldalán.
A pektinnel vegyített cukrot elkeverjük a vízzel. Hozzáadjuk a citromlevet és a szörpöt vagy a kókusztejet, majd lassú tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk. A forrástól számítva még öt-hat percig főzzük.
Időnként megkeverve néhány percig hűtjük, majd a formákba öntjük és állni hagyjuk, amíg a zselé meg nem dermed. Ezután cukorral megszórt vágólapra borítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A darabkákat cukorban meghempergetjük.
♥ A recept zselésítőként pektint tartalmaz,bioboltokban por formájában kapható.
♥ a gumicukrot bonbonformában vagy jégkockaformában is megszilárdíthatjuk
♥ Karácsonyra szaloncukrot is készíthetünk belőle, ha vékonyan bevonjuk olvasztott csokoládéval.
Üres lábosba tesszük a tojást, a tejszínt és a vajat. Gyorsan kavargasd nehiogy odaragadjon, és mikor már elkezd összeállni, vedd le a tűzről, mert utána még szilárdul. A rántottáv...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűFelfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben, cukorral. (10 perc) Egy mély tálba szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a sót, élesztős tejet. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy lágy tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa szárított fűszerekkel dolgozunk, készíthetünk nagyobb adagot, és jól záródó üvegben tárolhatjuk. De készíthetünk frissből is, ezt érdemes egyből használni, vagy szárítsuk ki, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk. A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne. Sózzuk, borsozzuk. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes