menu

Családireceptkönyv.hu

Gumicukor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ GYÜMÖLCSÖS:
25 dkg cukor
2 dl víz
1 dl intenzív színű és ízű gyümölcsszörp
1 kávéskanál citromlé
2,5 dkg porított gyümölcspektin
♥ KÓKUSZOS:
25 dkg cukor
2 dl víz
1 dl kókusztej
néhány csepp citromlé
2,5 dkg porított gyümölcspektin
♥ BEVONÁS:
apró szemű kristálycukor (elhagyható)

Elkészítés:


A formákat folpackkal béleljük úgy, hogy a fólia széle túlnyúljon a forma oldalán.
A pektinnel vegyített cukrot elkeverjük a vízzel. Hozzáadjuk a citromlevet és a szörpöt vagy a kókusztejet, majd lassú tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk. A forrástól számítva még öt-hat percig főzzük.
Időnként megkeverve néhány percig hűtjük, majd a formákba öntjük és állni hagyjuk, amíg a zselé meg nem dermed. Ezután cukorral megszórt vágólapra borítjuk és kisebb darabokra vágjuk. A darabkákat cukorban meghempergetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A recept zselésítőként pektint tartalmaz,bioboltokban por formájában kapható.
♥ a gumicukrot bonbonformában vagy jégkockaformában is megszilárdíthatjuk
♥ Karácsonyra szaloncukrot is készíthetünk belőle, ha vékonyan bevonjuk olvasztott csokoládéval.

Gumicukor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madártej
Madártej

A tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrokat és, ha felfo...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar LÁBTÖRLŐ
LÁBTÖRLŐ

Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
 Zoldseges virslis rétes
Zoldseges virslis rétes

Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, mehetnek rá a zöldségek, fűszerezzük, majd fedő alatt pár perc alatt készre pároljuk. A réteslapot kihajtjuk, meglocsoljuk olívaolajjal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott sajt 1 - OK
Rántott sajt 1 - OK

1. A sajtszeleteket lisztbe, felvert tojásba, ismét lisztbe és tojásba mártjuk és bő, forró olajban kisütjük, vigyázva hogy a bundája a fordításnál ne sérüljön meg. 2. Bármilye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk