Fél disznó fej (fülel együtt),1 szív,1 nyelv,némi bőr.
Kb 1.5 -2 kg között ad ki sajtnak való anyagot. só, bors, pirospaprika,köménymag,fokhagyma ízlés szerint.
Ha sonka présbe készítjük, akkor pont kellemes legye4n az íze, mert itt nem föl ki belőle semmi fűszer.
Ha sajtbélbe főzzük ki, akkor lehet egy kicsit fűszeresebbre hagyni, mert a főzésközben kiabálódik cseppet.
A fejet és a többit megabálom előre, majd megvárom még foghatóra hűlik, és fel csíkozom.
Lehet darálni is, de ahhoz kell sajt kés a darálóba. Ezután mehetnek bele a fűszerek,és alaposan összekeverni az egészet. Én 0.5 dl abalébe feloldottam az összes fűszert,úgy öntöttem rá. Majd irány a présbe tölteni. Ami nem fér, az mehet műbélbe, és külön fazékba föl majd. Nálunk lett egy 0.5 kg-nyi kisebb is műbélbe. De a sonkaprésbe zamatosabb maradt. 1 órát főt csak 80-85 fok között.
reszeljük egy tálba a krumplit, és keverjük el előbb a tojással, majd a száraz hozzávalókkal, és a legvégén a vajat is adjuk hozzá. Addig kavarjuk, amíg egységes masszát kapunk....
Elkészítési idő:A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...
Elkészítési idő: 60Egy edényben összekeverem a joghurtot és a kefirt, sózom. A több réteg géz pólyát egy mély lábosba/edénybe fektetem úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak. Beleöntöm a keveréket,...
Elkészítési idő: