Fél disznó fej (fülel együtt),1 szív,1 nyelv,némi bőr.
Kb 1.5 -2 kg között ad ki sajtnak való anyagot. só, bors, pirospaprika,köménymag,fokhagyma ízlés szerint.
Ha sonka présbe készítjük, akkor pont kellemes legye4n az íze, mert itt nem föl ki belőle semmi fűszer.
Ha sajtbélbe főzzük ki, akkor lehet egy kicsit fűszeresebbre hagyni, mert a főzésközben kiabálódik cseppet.
A fejet és a többit megabálom előre, majd megvárom még foghatóra hűlik, és fel csíkozom.
Lehet darálni is, de ahhoz kell sajt kés a darálóba. Ezután mehetnek bele a fűszerek,és alaposan összekeverni az egészet. Én 0.5 dl abalébe feloldottam az összes fűszert,úgy öntöttem rá. Majd irány a présbe tölteni. Ami nem fér, az mehet műbélbe, és külön fazékba föl majd. Nálunk lett egy 0.5 kg-nyi kisebb is műbélbe. De a sonkaprésbe zamatosabb maradt. 1 órát főt csak 80-85 fok között.
A vajat, a vizet, csipet sóval felforraljuk egy habüstben. Ha már forr beleszórjuk a lisztet. Addig főzzük, amíg az edény oldaláról el nem válik. Ekkor levesszük a tűzről és áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat pucold meg, és vágd közepesen vékony karikákra. Egy serpenyőbe tégy annyi olívaolajat, hogy vékony réteget képezzen rajta, majd add hozzá a vajat, és olvaszd meg rajta....
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, majd hagytam, hogy szobahőmérsékletre hűljön. Ezután a szintén szoba-hőmérsékletű mascarponéval alaposan elkevertem, a sajtkrémet kanala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 5 centis csíkokra vágjuk és MAGGI Húsvarázs ételízesítővel befűszerezzük, majd az olajban megsütjük. Utána az olajban a borsót megfuttatjuk és leöntjük a 2 dl vízben feloldo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű