Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hamburger ♥ húspogácsa formázása


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a receptben

Elkészítés:


A darált húst összedolgozzuk az ízesítőkkel, alaposan átgyúrjuk. 1 kg húsból nagyjából 15 darab húspogácsa lesz, a húst elosztjuk ennyi részre.
Ecsettel vékonyan beolajozzuk a kistányért és a 10 cm átmérőjű fánkkiszúrót. A formába teszünk egy adag húst, majd teáskanállal egyenletes vastagságban elterítjük és alaposan lenyomkodjuk. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a fánkformázót és a húspogácsát lapáttal a beolajozott, hosszúkás tálra tesszük.
Amikor egy sorral elkészültünk, a húsok tetejét is vékonyan átkenjük olajjal és sütőpapírcsíkot borítunk rá. Ezt is olajozzuk és rátesszük a következő három húspogácsát, így rétegezzük, amíg tart a húsból.

A legfelső sorra is sütőpapír kerül, majd folpackkal légmentesen betakarva a fagyasztóba tesszük a húspogácsákat. Ha van megfelelő nagyságú fedeles dobozunk, akkor már eleve tehetjük abba a húst, természetesen itt is elválasztva a rétegeket sütőpapírral.

Már egy óra fagyasztással is elérjük azt, hogy sütés közben a hús nem esik szét, könnyebben fordítható. Ezért az azonnali felhasználásra szánt megformázott húst is érdemes sütés előtt a mélyhűtőbe tenni.

Ezen a módon egyszeri munkával elkészíthetünk több alkalomra elegendő húspogácsát. A saját készítésű hamburgerzsömlét is lefagyaszthatjuk ha kihűlt, nejlonzacskóban, légmentesen becsomagolva.
Felhasználás előtt a zsömléket hagyjuk kiengedni szobahőmérsékleten, majd a sütőben pár perc alatt átforrósítjuk őket.
A húspogácsák sütését fagyott állapotban kezdjük el, kevés olajon, teflonserpenyőben.

Hamburger ♥ húspogácsa formázása

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Magvas zsömle
Magvas zsömle

Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben kimérjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé kavarju...

Elkészítési idő: 1-1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült banán ropogós bundában
Sült banán ropogós bundában

A sütőport összekeverjük a liszttel, majd a hideg vizet is hozzáadjuk és csomómentesre keverjük.A banánokat három egyenlő részre vágjuk.A banán darabjait alaposan beforgatjuk a bun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Röszti
Röszti

A burgonyákat héjában megfőzzük, majd a főzővízben hagyjuk őket kihűlni. Ha kihűltek, akkor meghámozzuk, majd a reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük. Én elosztottam a burgonyát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo kókusz joghurt
Paleo kókusz joghurt

1 liter kókusztejet (cocmasból is jó) felmelegítettem, de nem forraltam. Hozzáadtam egy adag probiotikumot aztán 1 ek zselatint elkevertem egy kicsi hideg vízben és azt is beleöntö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk