Családireceptkönyv.hu

Hamburger ♥ húspogácsa formázása


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a receptben

Elkészítés:


A darált húst összedolgozzuk az ízesítőkkel, alaposan átgyúrjuk. 1 kg húsból nagyjából 15 darab húspogácsa lesz, a húst elosztjuk ennyi részre.
Ecsettel vékonyan beolajozzuk a kistányért és a 10 cm átmérőjű fánkkiszúrót. A formába teszünk egy adag húst, majd teáskanállal egyenletes vastagságban elterítjük és alaposan lenyomkodjuk. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a fánkformázót és a húspogácsát lapáttal a beolajozott, hosszúkás tálra tesszük.
Amikor egy sorral elkészültünk, a húsok tetejét is vékonyan átkenjük olajjal és sütőpapírcsíkot borítunk rá. Ezt is olajozzuk és rátesszük a következő három húspogácsát, így rétegezzük, amíg tart a húsból.

A legfelső sorra is sütőpapír kerül, majd folpackkal légmentesen betakarva a fagyasztóba tesszük a húspogácsákat. Ha van megfelelő nagyságú fedeles dobozunk, akkor már eleve tehetjük abba a húst, természetesen itt is elválasztva a rétegeket sütőpapírral.

Már egy óra fagyasztással is elérjük azt, hogy sütés közben a hús nem esik szét, könnyebben fordítható. Ezért az azonnali felhasználásra szánt megformázott húst is érdemes sütés előtt a mélyhűtőbe tenni.

Ezen a módon egyszeri munkával elkészíthetünk több alkalomra elegendő húspogácsát. A saját készítésű hamburgerzsömlét is lefagyaszthatjuk ha kihűlt, nejlonzacskóban, légmentesen becsomagolva.
Felhasználás előtt a zsömléket hagyjuk kiengedni szobahőmérsékleten, majd a sütőben pár perc alatt átforrósítjuk őket.
A húspogácsák sütését fagyott állapotban kezdjük el, kevés olajon, teflonserpenyőben.

Hamburger ♥ húspogácsa formázása

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi kenőmájas
Házi kenőmájas

Ledaráltam a májat, ezután a húst, a fokhagymát, a vöröshagymát is és jól összekevertem, megszórtam majoránnával, őrölt köménnyel, majd hozzáadtam a szalonnát, majd megsóztam, és ú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tönkölykenyér
Tönkölykenyér

Az élesztőt belekeverjük a lisztbe. Hozzákeverjük a sót és a szőlőcukrot. Beleöntjük a vizet és az olajat. Jól összegyúrjuk. Félrerakjuk kelni (kb. 1 óra) letakarva. Amikor m...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott Karfiól.
Rakott Karfiól.

Megfőzzük a karfiolt vegetás vízbe ,ha puha kivesze rózsáira szedem és tepsibe rakom az egyiket arra rá a megfőlt rizst azután a megfőzőtt befüszerezett darált húst, aztán a másodi...

Elkészítési idő: 2 óra.
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk