Családireceptkönyv.hu

Mandulatej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pohár mandula, barna vékony héjával együtt (kb. 200 g)
3 pohár víz

Elkészítés:


Egy befőttes üvegben, kancsóban vagy letakarható edényben öntsd fel a mandulákat forró vízzel úgy, hogy teljesen ellepje őket. Hagyd egy éjszakán át állni, hogy kiázzanak az ízek. Fontos, hogy a mandulán a barna vékony héja rajta legyen, ebből (is) jönnek ki az ízek!
Másnap, amikor a mandulák megszívták magukat, öntsd le áztatóvizet. A 3 pohár hideg vízzel mixeld jó alaposan percekig, amíg egészen tejszerű állagot nem kapsz.
Egy vékony lyukú szűrőn vagy muszlin kendőn szűrd át, amennyire lehet nyomkodd ki, hogy minden nedvességet megőrizz.
Az elkészült mandulatejet akár önmagában is fogyaszthatod, cukorral vagy fahéjjal ízesítve, esetleg vízzel felöntve hidegen kitűnő ital.
Az itt megadott mennyiségek kb. 7 dl mandulatej készítéséhez elegendők

Trükkök, tippek, praktikák:


Sziléágyi Balázs receptje

Mandulatej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
GYORSAN KÉSZ AZ ALAPLÉ
GYORSAN KÉSZ AZ ALAPLÉ

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Műtakony
Műtakony

Egy edényben keverd össze az ételszínezéket a hideg vízzel és a ragasztóval Egy másik edényben keverd el a bóraxot és a forró vizet, addig amíg a bórax fel nem oldódik (2-3 másodp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Trappista házilag
Trappista házilag

A tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fondant II.
Fondant II.

Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup. Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk