TÉSZTA :
18 dkg cukor
6 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
25 dkg vaj
35 dkg liszt
1,5 -2 dl tej
TETEJÉRE :
6 tojás fehérje
18 dkg cukor
18 dkg darált dió
sárgabaracklekvár a kenéshez
A cukrot a tojássárgákkal a vajjal és citromhéjjal jól kikeverjük.
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a tojásárgás krémhez keverjük annyi tejjel, hogy jól kenhető massza legyen.
Lisztezett- vajazott gáztepsibe simítjuk a tésztát, és 180°-ra előmelegített sütőben kb. 10 percet elősütjük.
Ezalatt elkészítjük a dióhabot.
A tojásfehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, míg egy fényes kemény habot kapunk, ezután lazán beleforgatjuk a darált diót is.
Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, picit hűlni hagyjuk, megkenjük baracklekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a dióhabot. Visszavesszük kissé a hőfokot 160 fokra és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó ha a tetején a dió szép pirosas barnára sül.
Megvárjuk amíg kihűl, majd pogácsaszaggatóval holdacskákat szaggatunk belőle. Először kiszaggatjuk a kerek pogácsa formát, majd szépen sorban kiszaggatjuk a félholdakat belőle.
Először a kovászt készítjük el. Az 5 dkg élesztőt, kevés langyos vízzel feloldjuk és összekeverjük a fél kg liszttel. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a nokedli tésztától kicsit sűrűb...
Elkészítési idő:Kókuszzsíron (kókuszzsír ITT!) megsütjük, ízlés szerint cukormentes lekvárral ízesítjük.
Elkészítési idő:Sütünk csokis piskótát. A krémhez a lisztet, a kakóport, a cukrot és a tejet összekeverjük, csomómentere kikeverjük és úgy főzzük meg, mint a pudingot. Ha kihűlt a krém, 25 dkg h...
Elkészítési idő: