10 db tojás héja!
1 kápia paprika
Zöld levélkék : petrezselyem, zellerlevél, kapor
zöldborsó
kukorica konzerv
30 dkg főtt sonka(esetleg főtt hús)
só, törött bors
20 gr zselatin
1-2 dl húsleves lé (legrosszabb esetben húsleveskockából)
A 10 tojást alaposan megmossuk, letörüljük, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat vágunk a tojások szélesebbik felén. Kirázzuk a belsejét, az üres héjat jól kiöblítjük , kicsöpögtetjük, majd tojástartóba tesszük lyukkal felfelé.
A zselatint 30 ml vízben 10-15 percet áztatjuk, majd olvadásig főzzük, és hozzáöntjük a húsleveshez. A sonkát, a paprikát és a zöldségeket apróra vágjuk.1 zöld levélkét teszünk a tojás aljára, a tojást megtöltjük az előkészített anyagokkal majdnem a lyukak szájáig, végül feltöltjük a zselatinos húslevessel.
Legalább 1 napra hűtőbe tesszük, majd óvatosan megszabadítjuk a tojáshéjtól, és salátalevelekre tálalva adjuk asztalra!
1. Melegítse elő a sütőt 180 F-ra (350 C), és zsírozzon meg egy 12 csésze (3 L) kötegelt serpenyőt. 2. Szitálja a lisztet, a kristálycukrot, a 2½ teáskanál (7,5 g) sütőport, a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat darabokra vágjuk ízlés szerint sózzuk borsozzuk ,egy tálban jól összekeverjük,a tojásokat felverjük a tejföllel és azt is hozzákavarjuk. Egy kalácstepsit (11 x 30 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsot forró vízben megmossuk, a héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. A lisztet, porcukrot, mandulát, vaníliáscukrot és a narancs reszelt héját összekeverjük, a vajjal é...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zöldségmixet sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Közben elkeverjük a tejfölt a majonézzel, cukorral, citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű