Családireceptkönyv.hu

Húsvéti aszpikos tojás 1


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db tojás héja!
1 kápia paprika
Zöld levélkék : petrezselyem, zellerlevél, kapor
zöldborsó
kukorica konzerv
30 dkg főtt sonka(esetleg főtt hús)
só, törött bors
20 gr zselatin
1-2 dl húsleves lé (legrosszabb esetben húsleveskockából)

Elkészítés:


A 10 tojást alaposan megmossuk, letörüljük, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat vágunk a tojások szélesebbik felén. Kirázzuk a belsejét, az üres héjat jól kiöblítjük , kicsöpögtetjük, majd tojástartóba tesszük lyukkal felfelé.
A zselatint 30 ml vízben 10-15 percet áztatjuk, majd olvadásig főzzük, és hozzáöntjük a húsleveshez. A sonkát, a paprikát és a zöldségeket apróra vágjuk.1 zöld levélkét teszünk a tojás aljára, a tojást megtöltjük az előkészített anyagokkal majdnem a lyukak szájáig, végül feltöltjük a zselatinos húslevessel.
Legalább 1 napra hűtőbe tesszük, majd óvatosan megszabadítjuk a tojáshéjtól, és salátalevelekre tálalva adjuk asztalra!

Húsvéti aszpikos tojás 1

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Tormakrémleves
Tormakrémleves

A vajban megpirítjuk a tormát, megszórjuk a liszttel és a masszát a folyadékkal felöntjük és csomómentesre keverjük és besűrítjük a tejszínnel. Megszórjuk borssal és petrezselyemz...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi üvegsüti ? Hervé Palmieri receptje
Karácsonyi üvegsüti ? Hervé Palmieri receptje

A vajat a cukorral a robot üstjébe helyezzük és krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, és kicsit keverjük. Keverés közben beleszórjuk a lisztet, és tovább dolgoztatjuk a gé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Réffy
Pulykamell aszalt szilvával
Pulykamell aszalt szilvával

A húst hosszanti irányban négy centiméterenként kicsit bevágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. Tetszés szerint egyéb fűszer is használható (pl. rozmaring, bazsalikom). A vágá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk