10 db tojás héja!
1 kápia paprika
Zöld levélkék : petrezselyem, zellerlevél, kapor
zöldborsó
kukorica konzerv
30 dkg főtt sonka(esetleg főtt hús)
só, törött bors
20 gr zselatin
1-2 dl húsleves lé (legrosszabb esetben húsleveskockából)
A 10 tojást alaposan megmossuk, letörüljük, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat vágunk a tojások szélesebbik felén. Kirázzuk a belsejét, az üres héjat jól kiöblítjük , kicsöpögtetjük, majd tojástartóba tesszük lyukkal felfelé.
A zselatint 30 ml vízben 10-15 percet áztatjuk, majd olvadásig főzzük, és hozzáöntjük a húsleveshez. A sonkát, a paprikát és a zöldségeket apróra vágjuk.1 zöld levélkét teszünk a tojás aljára, a tojást megtöltjük az előkészített anyagokkal majdnem a lyukak szájáig, végül feltöltjük a zselatinos húslevessel.
Legalább 1 napra hűtőbe tesszük, majd óvatosan megszabadítjuk a tojáshéjtól, és salátalevelekre tálalva adjuk asztalra!
Az 5 db tojást langyos vízben feltesszük főzni. A forrástól számítva 4 percig főzzük, majd áttesszük jeges vízbe. 10 perc után óvatosan meghámozzuk. A darált húst összekeverjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csontos húst besózzuk, fűszerezzük, rövid ideig állni hagyjuk. Az egészben hagyott burgonyát 5-6 helyen beirdaljuk. Nagy sütőtálba vagy tepsibe helyezzük a húst, a burgonyákat, a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű1. a tésztához elmorzsoljuk a vajat a sót és a lisztet, majd a hideg tejjel összekeverjük a cukrot/eritritet, hozzáadjuk az élesztőt, egy egy egész tojással az egészet síma tésztáv...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű