♥ HÚS:
60 dkg csirkemell, ( vagy pulykamell )
♥ TÖLTELÉK :
2 db keményre megfőzött tojás,
+ 1 db tojás,
20 dkg füstölt sonka,
1 nagyobb fej hagyma,
2 dkg torma,
0.5 dl víz,
só, bors, ízlés szerint
kevés petrezselyem
A 60 dkg csirkemellet, ( vagy pulykamellet ) klopfoljuk ki akkorára, hogy majd meg tudjuk őket tölteni.
A hagymát aprítsuk fel, félig dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felaprított füstölt sonkát is. Pár percig pirítsuk, majd öntsük fel a fél dl vízzel, és addig pároljuk amíg el nem fő róla.
Vegyük le a tűzről.
Egy külön tálba keverjük ki a nyers tojást, és reszeljük hozzá a keményre megfőzött tojásokat.
Adjuk hozzá a tormát, és az előzőleg elkészített hagymás sonkát, majd ízesítsük sóval, borssal. Vigyázzunk, mert a sonka is sós!
Az elkészített tölteléket töltsük a csirkemell szeletekbe, ha kell hústűvel, vagy fogvájóval rögzítsük, majd a szokásos módon panírozzuk be.
♥ ha a hússzeletekre teszünk egy vékony szelet bacont és arra a tölteléket, biztosan nem folyik ki a massza a húsból sütés közben!
♥ Forró, bő olajban süssük ki.
♥ Egyszerű, és nagyszerű húsvéti főétel, szinte bármilyen körettel, salátával tálalható!
Egy lábasban a kacsamájat a fokhagymával együtt a kacsazsírban nagyon lassan megsütjük. Ha megsült, levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ekkor sózzuk és borsozzuk. még a zsírjá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat 10-15 percre 220 fokos sütőbe tesszük, majd egy tálba szedjük és szorosan lefóliázzuk. Hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk a héjukat, kiterítve kicsumázzuk, eltávolítjuk a magok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a porcukorral 2-3 perc alatt teljesen simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább keverjük. A csokoládét, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt kis kockák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a fel...
Elkészítési idő: 70 min Nehézség: Közepes