♥ HÚS:
60 dkg csirkemell, ( vagy pulykamell )
♥ TÖLTELÉK :
2 db keményre megfőzött tojás,
+ 1 db tojás,
20 dkg füstölt sonka,
1 nagyobb fej hagyma,
2 dkg torma,
0.5 dl víz,
só, bors, ízlés szerint
kevés petrezselyem
A 60 dkg csirkemellet, ( vagy pulykamellet ) klopfoljuk ki akkorára, hogy majd meg tudjuk őket tölteni.
A hagymát aprítsuk fel, félig dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felaprított füstölt sonkát is. Pár percig pirítsuk, majd öntsük fel a fél dl vízzel, és addig pároljuk amíg el nem fő róla.
Vegyük le a tűzről.
Egy külön tálba keverjük ki a nyers tojást, és reszeljük hozzá a keményre megfőzött tojásokat.
Adjuk hozzá a tormát, és az előzőleg elkészített hagymás sonkát, majd ízesítsük sóval, borssal. Vigyázzunk, mert a sonka is sós!
Az elkészített tölteléket töltsük a csirkemell szeletekbe, ha kell hústűvel, vagy fogvájóval rögzítsük, majd a szokásos módon panírozzuk be.
♥ ha a hússzeletekre teszünk egy vékony szelet bacont és arra a tölteléket, biztosan nem folyik ki a massza a húsból sütés közben!
♥ Forró, bő olajban süssük ki.
♥ Egyszerű, és nagyszerű húsvéti főétel, szinte bármilyen körettel, salátával tálalható!
A májat szeletekre vágjuk, és egy éjszakán át 2 dl tokajiban pácoljuk. A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikáz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat, a felkockázott hideg vajat v. margarint és a darált mandulát. A tésztát kézzel vagy...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdem: A vizet a cukorral jól fel kell forralni. Utána ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni. A rece...
Elkészítési idő: 3 óra ++ Nehézség: Nehéz