50 dkg kakas v. pulyka here
1 ek zsír
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 dl száraz vörösbor
1 db kápia paprika
1 db paradicsom
só.
A heréket lmegmosom és letisztítom. A nagyobbakat ketté vágom.
Hagyományos pörkölt-alapot készítek, ehhez a felkockázott hagymát és paprikát a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, őrölt köményt, apróra vágott paradicsomot, aláöntöm a vörösbort és fedő alatt zsírjára pirítom. Megszórom pirospaprikával, hozzáadom a kakasherét és 10 perc alatt készre párolom.
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. 2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. 3. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. 4. A paradicsomot megmossuk, felkock...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkeszárnyakat tisztítom, a végeit levágom. Megszórom sült csirke fűszersóval és a szokásos módon panírozom és kisütöm. Most kukoricás rizst készítettem hozzá. Jó étvágyat kí...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: NehézA húst megmossuk, megszárítjuk, szeletekre vágjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. A pác összetevőit alaposan összekeverjük. A húst beletesszük a pácba, majd hűtőbe tesszük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKuracie prsia nakrajam na plátky ,osolím , okorením a posypem grilovacím korením. Prudko na oleji opečiem . Poukladám na pekáč . Na prsička dám plátok šunky na šunku broskynu môž...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű