1 csokor kapor
3-4 evőkanál liszt
kb. 4 dl l tejfel
só
cukor
citromlé
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott kaprot, majd hozzáadva a lisztet kicsit megpirítjuk, ezután tejfelljel, vízzel felengedjük, míg megfelelő mártás sűrűségű nem lesz. Sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, egyéni ízlés szerint.
Ha krémesebb, majonézes verzióra vágyunk, akkor az olajat cseréljük ki 1 érett avokádóra, és adjunk hozzá 1dl növényi tejet, vagy tejszínt. Csak beletesszük egy turmixgépbe, és 1 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba öntsünk össze minden hozzávalót, és egy habverő segítségével keverjük jól össze. A mennyiségek saját ízlésünknek megfelelően változhatnak, ha sűrűbb mártást szeretnénk,...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA vajból ,lisztből,tejből besamelt készítünk.Sózzuk,tejszínben elkevert tojássárgájával dúsítjuk,és reszelt sajtot keverünk bele.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat passzírozón átnyomuk, így megszabadulnk a magoktól és a héjtól. A hagymákat és a fokhagymákat zöldségaprítón pépesítjük (vagy éles késsel felaprítjuk), majd a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű