menu

Családireceptkönyv.hu

Kapormártás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csokor kapor
3-4 evőkanál liszt
kb. 4 dl l tejfel

cukor
citromlé

Elkészítés:


Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott kaprot, majd hozzáadva a lisztet kicsit megpirítjuk, ezután tejfelljel, vízzel felengedjük, míg megfelelő mártás sűrűségű nem lesz. Sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, egyéni ízlés szerint.

Kapormártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Ínyenc salátaöntet
Ínyenc salátaöntet

Ha krémesebb, majonézes verzióra vágyunk, akkor az olajat cseréljük ki 1 érett avokádóra, és adjunk hozzá 1dl növényi tejet, vagy tejszínt. Csak beletesszük egy turmixgépbe, és 1 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Retro tartármártás
Retro tartármártás

Egy tálba öntsünk össze minden hozzávalót, és egy habverő segítségével keverjük jól össze. A mennyiségek saját ízlésünknek megfelelően változhatnak, ha sűrűbb mártást szeretnénk,...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mornay mártás
Mornay mártás

A vajból ,lisztből,tejből besamelt készítünk.Sózzuk,tejszínben elkevert tojássárgájával dúsítjuk,és reszelt sajtot keverünk bele.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Házi pizzaszósz
Házi pizzaszósz

A paradicsomokat passzírozón átnyomuk, így megszabadulnk a magoktól és a héjtól. A hagymákat és a fokhagymákat zöldségaprítón pépesítjük (vagy éles késsel felaprítjuk), majd a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk