1 csokor kapor
3-4 evőkanál liszt
kb. 4 dl l tejfel
só
cukor
citromlé
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott kaprot, majd hozzáadva a lisztet kicsit megpirítjuk, ezután tejfelljel, vízzel felengedjük, míg megfelelő mártás sűrűségű nem lesz. Sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, egyéni ízlés szerint.
A koriandert tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután öntsük egy mozsárba, és alaposan morzsoljuk össze. A lilahagymát puc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 evőkanál ecetet, 2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál vizet összefőztem, tűzről levéve hozzátettem 3 evőkanál mézet és kb. 1,5 dl ketchupot és 1 evőkanál Erős Pistát is. Jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítom, amibe az apró kockára vágott vöröshagymát teszem, majd az összezúzott fokhagymát. Hozzá öntöm a paradicsompürét, meg-sózom, borsot és a gyömbért bele tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesOlívaolajon kíméletesen átsütjük a fokhagymát a reszelt citromhéjjal, a szárított fűszerekkel és a sóval. Hozzáadjuk a hagymát és együtt kíméletesen tovább dinszteljük Elkeverjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes