Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi borleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dl bor (fehér, édes)
5 dl víz
5 db tojássárgája
2 db fahéj (egész)
10 szem szegfűszeg (egész)
0.5 db vaníliarúd (belseje és héja)
12 dkg porcukor
1 db citrom héja
1 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
HABHALUSKA (opcionális)
4 tojásfehérje
porcukor
pár csepp citromlé

Elkészítés:


Egy lábosban a vizet, 3 dl borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a liszttel. Majd hozzáadjuk a maradék 2 dl bort. Összekeverjük a fűszeres, langyosra hűlt bort a tojásos keverékkel, visszatesszük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön főzni kezdjük, amíg a tojástól, és liszttől besűrűsödik. Forrón tálaljuk.
HABGALUSKA:
A habgaluskához négy tojásfehérjére és a porcukorra lesz szükséged, na meg körülbelül egy liter vízre. A fehérjéket a porcukor társaságában verd kemény habbá. A vizet forrald fel egy alkalmas lábasban, majd egy öblös evőkanál segítségével szaggass galuskákat a habból, és tedd őket a forró vízbe. Egy-egy percig főzd mindkét oldalukon őket, majd szedd ki egy szűrőtálba, és a levessel együtt tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A cukor mennyiségét az határozza meg hogy milyen borból készítjük a levest, a legjobb a Tokaji édes Szamorodni, vagy a 3 puttonyos Aszú.

Karácsonyi borleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos kocka
Mákos kocka

-A tojásokat szétválasztjuk - a sárgáját kikavarjuk a cukorral majd bele az olaj + tej -liszt + sütőpor összekeverünk mindent végül a tojások felvert fehérje kemény habját óvatosa...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Macesz gombóc - Mama
Macesz gombóc - Mama

Összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a végén a 6 tojás fehérjének habját keverjük bele. Vizes kézzel forrásban lévő, vegetás vízben főzzük meg.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tiramisu-piskótatekercs
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Tiramisu-piskótatekercs

A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével. A tojássárgájához öntjük az olajat, majd 2-3 lépésben beleforgatj...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Libaleves vajas zsemlegombóccal
Libaleves vajas zsemlegombóccal

A húsokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt leszedjük a tetejéről a habot. A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokban, a hagymát egészben beletesszük, sózzuk. Lass...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk