menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi borleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 dl bor (fehér, édes)
5 dl víz
5 db tojássárgája
2 db fahéj (egész)
10 szem szegfűszeg (egész)
0.5 db vaníliarúd (belseje és héja)
12 dkg porcukor
1 db citrom héja
1 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
HABHALUSKA (opcionális)
4 tojásfehérje
porcukor
pár csepp citromlé

Elkészítés:


Egy lábosban a vizet, 3 dl borral, és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, és a liszttel. Majd hozzáadjuk a maradék 2 dl bort. Összekeverjük a fűszeres, langyosra hűlt bort a tojásos keverékkel, visszatesszük a lábosba, és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön főzni kezdjük, amíg a tojástól, és liszttől besűrűsödik. Forrón tálaljuk.
HABGALUSKA:
A habgaluskához négy tojásfehérjére és a porcukorra lesz szükséged, na meg körülbelül egy liter vízre. A fehérjéket a porcukor társaságában verd kemény habbá. A vizet forrald fel egy alkalmas lábasban, majd egy öblös evőkanál segítségével szaggass galuskákat a habból, és tedd őket a forró vízbe. Egy-egy percig főzd mindkét oldalukon őket, majd szedd ki egy szűrőtálba, és a levessel együtt tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A cukor mennyiségét az határozza meg hogy milyen borból készítjük a levest, a legjobb a Tokaji édes Szamorodni, vagy a 3 puttonyos Aszú.

Karácsonyi borleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szaloncukor, diós-narancsos
Szaloncukor, diós-narancsos

A mazsolákat válogassuk át, szedjük ki belőle a szárakat, oda nem való dolgokat, majd öntsünk rá forró vizet és így tegyük félre. Egy nagyobb tálba mérjük bele a kókuszreszeléket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandarin torta
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Mandarin torta

A mandarinokat alaposan megmossuk, majd egy edényben felrakjuk főni, annyi vízzel amennyi ellepi. Kb. 1 órán át takarékon főzzük. Ezután egy szűrőbe rakjuk a megfőtt mandarinokat...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés tekercs
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Gesztenyés tekercs

A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozzuk – akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne. A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés mézeskalács sütemény
Csokoládés mézeskalács sütemény

Fent leírt fűszerek kiválthatók egy nagy evőkanálnyi mézeskalács fűszerkeverékkel, de én jobban szeretem saját ízlés szerint összekeverni a fűszereket. A tejet és a mézet egy kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk