50 dkg lencse, 2-3 szál sárgarépa, 1 fej hagyma, 1 fehérrépa, kis darab zeller, kis darab karalábé, petrezselyem zöldje, 2 fakanálnyi zsír, 10-15 dkg kolozsvári szalonna, 1 szál csípős házi kolbász, 2 pár frakfurti virsli, 2 db babérlevél, tárkony, kakukkfű, lestyán, só, pirosparika, 2 tk dijoni mustár
A habaráshoz:
2 ek liszt, 150 g tejföl
A lencsét előző nap beáztatom.
Leöntöm a lencse áztató levét és átmosom.
A petrezselyem zöldjét, hagymát, sárgarépát, szalonnát, kolbászt, virslit felszelem. A zsírra rádobom a szalonnát, amikor kezd pirulni, ráteszem az apróra vágott hagymát. Ha kezd pirulni ráteszem a zöldségeket. 1 ek pirospaprikát teszünk rá és átforgatjuk. Ez után következik a lencse.
Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Most jöhet a babérlevél, a tárkony, a kakukkfű, a lestyán és óvatosan a só. (Vigyázat, a kolbász és a virsli is sós, el ne sózzuk !!!) Lefedem és kb. 20 perc főzés után máris bele keverem a habarást. Most beledobom a kolbász- és virslikarikákat, valamint a mustárt. Még pár percig főzöm. Ha kell után sózom.
A főtt húst,a zöldségeket ,krumplit,uborkát apróra vágom(lehet reszelni is ) Hozzáadom a zöldborsót, fűszerezem sóval, kis borssal és ételízesítővel. A két tojás sárgájából maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztet, porcukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. A vajat és a mézet vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd a lisztes keverékhez öntjük és e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A reszelt csokoládét a dióval 1 evőkanál liszttel összekeverjük. A tojásokat a sóval és a porcukorral habosra keverjük. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítem sóval, borssal és főzöm....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű