♥ KÓKUSZKRÉM:
5 dkg kókuszreszelék
125 ml habtejszín
4 dkg cukor
1/2 vaníliarúd
♥ SZALONCUKOR
1 adag kókuszkrém
20 dkg étcsokoládé
A tejszínt a vaníliarúd magjaival megmelegítem, majd hozzáadom a xilitet (cukrot) és a kókuszreszeléket, és addig főzöm alacsony lángon, míg a massza besűrűsödik, és keverésnél elválik az edény falától. Hűlni hagyom.
A kihűlt kókuszkrémből szaloncukrokat formázok, majd ezeket sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatva egy szűk órára a mélyhűtőbe teszem, hogy könnyebb legyen bevonni.
Bevonásra várva
Az étcsokoládét megolvasztom és temperálom, majd megmártom benne egy villa segítségével a kókuszos hurkácskákat . Miután a csokiréteg megszilárdult, gusztán becsomagolom a szaloncukrokat.
(A fehér cakkos csomagolót tavaly Bécsben vettem, szinte minden karácsonyi vásárban kapható, de selyempapírból, magunk is elkészíthetjük - jó kis türelemjáték adventre
A csillogós csomagoló kapható a Food-Pack Kft.-nél, illetve a Gasztroshopban, de ezüst színben alufóliából is elkészíthetjük.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A sütőtepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A mazsolát rumos tejbe áztatjuk. A kandírozott citromhéjat apróra vágjuk. Az átszitált liszthez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kandírozott gyümölcsdarabokat és a mandulát vágd egészen apró darabokra, és keverd a lisztbe. A tojásokat egyesével törd fel, majd a cukorral keverd őket habosra. A sütőport és a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű