Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi Feketeerdő torta ?Hervé Palmieri


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 tojás
150 g liszt
150 g cukor
40 g kakaó
75 ml tej
meggybefőtt
1 kk fahéj
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
50 g fekete csokoládé
50 cl habtejszín
1 cs. habfix
meggylikőr ( fakultatív)

Elkészítés:


A habtejszínt tegyük a frigóba, a felveréshez használt üstöt szintén.
A tojásokat törjük fel és válasszuk szét a fehérjét és sárgáját.
A cukrot a tojássárgával és a vaníliás cukorral elkeverjük, lehetőleg elektromos habverővel addig, amíg kivilágosodik és felhabosodik, majd hozzáadjuk a tejet.
Néhány másodpercig tovább keverjük, majd a kakaót adjuk a keverékhez. Most lassú fokozatra kapcsolva keverjük tovább.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd 2 részletben a kakaós masszába öntjük és kézi erővel habverővel dolgozzuk össze. A második adag lisztet csak azután adjuk hozzá, mikor az előzőt teljesen összedolgoztuk.
Közben beleadunk 1 kk. őrölt fahéjat is.
Ezután felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, vagy pár csepp cirtomlével. A tojásfehérje szobahőmérsékletű legyen, alacsony fordulatszámmal kezdjük, majd emeljük
és magas fordulatszámmal kemény habot verünk. Ezt a kemény habot óvatosan kanalanként a kakaós masszába forgatjuk a habverővel. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a készítményt, és 180°-ra előmelegített sütőben sütjük kb 35 percig.
Ezalatt a tejszínhabot készítjük el.
Nagyon hideg tálba öntjük a szintén hideg habtejszínt, elkezdjük verni elektromos habverővel, majd fokozatosan állandó keverés közben hozzáadjuk az 50 g porcukrot és kevés vanília kivonatot.
Kemény habot kell vernünk, de NEM szabad túlkeverni, mert vaj lesz belőle. Hogy a tejszínhab még keményebb legyen, belekeverhetünk 2-3 evőkanál mascarpone-t a habverés után.
Ha elkészültünk a tejszínhabbal, visszatesszük a frigóba.
Ha kihűlt a sütemény tésztája, (kb 1/21 óra szükséges hozzá) felvágjuk 3 részre. Kezdésnél a legalsó részt kissé meglocsoljuk a meggybefőtt levével ( aki szeretné, meglocsolhatja kevés meggylikőrrel is)
majd egyenletesen rákenjük a szükséges tejszínhab réteget, ezután megszórjuk meggyel. A második réteg tortalapot ráhelyezzük, majd ezt a réteget is meglocsoljuk néhány evőkanál meggybefőtt lével, majd mint
előzőleg, megkenjük tejszínhabba, megrakjuk meggybefőttel és rátesszük a legfelső lapot.
A tetejére habzsákkal középről indulva szoros spirál alakban rányomjuk a tejszínhabot, majd krumplihámozóval a fekete csokoládéból csokiforgácsot vágunk rá. Körbe rakjuk meggybefőttel, frigóba tesszük és másnap tálaljuk.



Karácsonyi Feketeerdő torta ?Hervé Palmieri

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karácsonyi narancsos kacsasült
Karácsonyi narancsos kacsasült

A kacsamelleket és combokat alaposan megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fél órát állni hagyjuk. Ezután egy serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat áts...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kacsaszárny tő vegyes sültkörettel
Kacsaszárny tő vegyes sültkörettel

A csontos húst besózzuk, fűszerezzük, rövid ideig állni hagyjuk. Az egészben hagyott burgonyát 5-6 helyen beirdaljuk. Nagy sütőtálba vagy tepsibe helyezzük a húst, a burgonyákat, a...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi féle elronthatatlan torta piskóta
Évi féle elronthatatlan torta piskóta

A sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósí...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós-diós krémmel töltött ostya
Kakaós-diós krémmel töltött ostya

Felfőzzük a cukrot, tojást, mézet, kakaót. A vége felé belekeverjük a darált diót, és a tűzről levéve a vajat is. Felfőzzük a mázat, főzést követően ízesítjük a rummal. Megtöltj...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk