7 kifli (vagy zsemle)
2 db tojás
200 ml tej
100 g rétesliszt
1 csokor metélőhagyma
2 csipet szerecsendió
ízlés szerint só
A kifliket felkockázzuk, tepsibe rakjuk és 150°C-on 10 percet szárítjuk. Egy tálba beleöntjük a tejet, hozzákeverjük a tojások sárgáját és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, megsózzuk és megszórjuk a szerecsendióval. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a tésztához. A kifliket kivesszük a sütőből, beletesszük a tésztába és megszórjuk a metélőhagymával. Alaposan összekeverjük, majd a masszát két részre szedjük. Mindkét adagot frissen tartó fóliára tesszük, és a fólia segítségével knédli alakúra formázzuk, majd alaposan becsomagoljuk.
A knédliket a fóliával együtt forró vízbe tesszük és 20 perc alatt készre főzzük. Megvárjuk, míg kihűl, kicsomagoljuk és felszeleteljük.
Karlsbadi knédli nagyon finom mártásokhoz, gulyáshoz, pörköltekhez.
Előző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe a babot, egy másik tálban pedig a füstölt húst. Másnap fél órára hideg vízbe teszünk egy Római tálat, fedelével együtt. A zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgombóc hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 1 órát hűtőben pihentetjük, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Hűtés után kb 2 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle, majd félretesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pörköltmaradékot a levével együtt ledarálom, majd habosra keverem a puha vajjal.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz