Családireceptkönyv.hu

Karlsbadi knédli mártásokhoz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 kifli (vagy zsemle)
2 db tojás
200 ml tej
100 g rétesliszt
1 csokor metélőhagyma
2 csipet szerecsendió
ízlés szerint só

Elkészítés:


A kifliket felkockázzuk, tepsibe rakjuk és 150°C-on 10 percet szárítjuk. Egy tálba beleöntjük a tejet, hozzákeverjük a tojások sárgáját és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, megsózzuk és megszórjuk a szerecsendióval. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a tésztához. A kifliket kivesszük a sütőből, beletesszük a tésztába és megszórjuk a metélőhagymával. Alaposan összekeverjük, majd a masszát két részre szedjük. Mindkét adagot frissen tartó fóliára tesszük, és a fólia segítségével knédli alakúra formázzuk, majd alaposan becsomagoljuk.
A knédliket a fóliával együtt forró vízbe tesszük és 20 perc alatt készre főzzük. Megvárjuk, míg kihűl, kicsomagoljuk és felszeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Karlsbadi knédli nagyon finom mártásokhoz, gulyáshoz, pörköltekhez.

Karlsbadi knédli mártásokhoz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karácsonyi díszek ( nem ehető! )
Karácsonyi díszek ( nem ehető! )

2 egység szódaport , 1 egység keményítőt és 1 egység és negyed vizet összefőzünk. Ha kicsit kihűlt, kinyújtjuk és kiszaggatjuk mint a tésztát különböző formákra. Csillámporral d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Müzli szelet
Müzli szelet

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis palacsinta kicsit másképp
Krumplis palacsinta kicsit másképp

---A krumplit kisebb kockákra vágtam, és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. - Megsóztam, majd puhára főztem. --Közben apróra vágtam a hagymát, és csipet sóval a zsírban, fed...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk