15 dkg bulgur
1 csipet himalája só
25 dkg csirkemell
1 evőkanál kókuszolaj
1 dl szójaszósz
1 db narancs
1 db gyömbér
1 evőkanál zabliszt
1 szál újhagyma
A bulgurt feltesszük kétszeres mennyiségű vízben főni egy csipet sóval. Kb. 12 perc alatt puhára főzzük.
A csirkemellet kifilézzük, majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk, majd megpirítjuk rajta a csirkemell kockákat. Amint minden oldaluk bekérgesedett, felöntjük szójaszósszal, hozzáreszelünk egy fél narancshéjat és ízlés szerint friss gyömbért, végül a narancs levét is belefacsarjuk. Fedő alatt 10 percig pároljuk. A zabliszthez hozzámérünk egy evőkanálnyit a szójaszószos-narancsos léből, alaposan összekeverjük, majd visszaöntve besűrítjük vele a csirkét.
A megpuhult bulguron tálaljuk az elkészült narancsos csirkét vékonyra vágott újhagyma karikákkal megszórva.
1. A csirkemellet aránylag vékony szeletekre vágjuk, és egyenként egy kicsit megklopfoljuk, hogy jó vékonyak legyenek. 2. Jól megízesítjük őket a kedvünkre való fűszerekkel....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát megpucoljuk, kockázzuk. Megmossuk, majd ízlés szerint besózzuk. Egy tűz álló tálba (az enyém 23 x 17 x 8 cm) bele tesszük az olajat. Erre rá tesszük a kockára vágott bu...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit kb 1 centi vastag szeletekre felvágjuk, majd hideg vízben felforraljuk. 5 percig rotyogtatjuk, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. A fokhagymát gerezdekre bontjuk, megpucolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű, a szalonnát 1 kanál zsírban félig ki sütőm,bele teszem a csirkemell csíkokat,és meg pirittóm,,közben a rizst meg párolóm.mikkor a hús meg pírult,bele teszem a fűszereket,borsót,é...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű