♥ TÉSZTA:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
6 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál só (5 g)
3 evőkanál cukor
2 tojás sárgája
2,5- 3 dl tej
♥ KÓKUSZOS TÖLTELÉK:
2 tojásfehérje
20 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
♥ DIÓS TÖLTELÉK:
15 dkg darált dió
baracklekvár
♥ A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, mokkáskanálnyi cukrot szórunk rá, leöntjük egy pohár langyos tejjel és hagyjuk felfutni.
Mikor felfutott az élesztő, a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük.
Amíg a tészta kel elkészítjük a töltelékeket.
♥ A tojások fehérjét a porcukorral felverjük kemény habnak, hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
♥ A diós töltelékhez a diót ledaráljuk, és annyi baracklekvárt keverünk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, két részre vesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, az egyiket a diós a másikat a kókuszos töltelékkel kenjük meg majd két oldalról felcsavarjuk, és ujjnyi vastagságúra felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól távol, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Vaníliás porcukorral beszitálva tálaljuk.
170 fokon 20-25 perc sütés.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral, a sóval és a langyosra hűtött olvasztott vajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport, végül a tejet apránként adagolv...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét! Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, h...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÉrdemes a krémmel és a szederrel kezdeni, hogy amíg a tészta kiolvad, addig a krémek is kihűljenek. A vaníliás krémhez a tejet felforraljuk. Majd levesszük a tűzről. A tojást a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű