♥ TÉSZTA:
30 dkg rétesliszt,
12 dkg margarin,
12 dkg porcukor,
2 db tojássárgája
2-3 evőkanál tej.
♥ TÖLTELÉK:
15 dkg darált dió,
12 dkg porcukor,
2 db tojásfehérje.
sárgabarack lrkvár
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni.
Pihenés után a tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtani, kiszaggatni és kibélelni vele a kosárkákst. Minden kosárkába 1 kk baracklekvár kerül.
A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 20-25 perc alatt készre sütni.
A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat.
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra. A tojásfehérjéket a csipet sóval elkezdjük felverni. Félúton hozzáadjuk a porcukrot is, és azzal együtt kemény habbá verjük. Amikor kész a hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Az egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze. - Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Egyszerű, laktató és ist...
Elkészítési idő: 25-30 perc Nehézség: NehézA lisztet, a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk. A kré...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű