- 40 dkg liszt,
- 14 dkg sertés zsír,
- 0,5 dl tej,
- pici cukor, só,
- 2 dkg élesztő,
- tejföl,
-vaníliás cukor,
- porcukor,
Gesztenyés töltelék:
- 20 dkg gesztenyemassza,
- 5 dkg vaj,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 1-2 ek. tej,
40 dkg lisztet, 14 dkg sertés zsírral elmorzsoltam.
Fél deci cukros tejben felfuttattam 2 dkg élesztőt és a liszthez adtam. Egy csipetnyi sót és 1 ek cukrot adtam még a liszthet, majd a tejföl hozzáadásával félkemény tésztát dolgozok ki.
8 cipót készítettem belőle és egy órán át, letakarva, megkelesztettem.
Ezután a cipókat vékonyra nyújtottam, derelyevágóval 8 részre felvágtam, megtöltöttem és kifliként felcsavartam.
Forró sütőben készre sütöttem, rögtön vaníliás porcukorban megforgattam .
Ezek most lekváros és gesztenyés ízben készültek.
Cukrot, lisztet, keményítőt, kakaót és a rum aromát csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg sűrű pudingszerű krém lesz. Amikor kihűl, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy robotgép keverőtáljába tesszük a feltört tojásokat, amit a cukorral együtt habosra keverünk. Ha ez megtörtént, akkor hozzáöntjük a tejet, és ezt is felverjük. Ezu...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, a felvert tojásfehérjével együtt. Amíg sül, kikeverjük a krémet, margarint a porcukorral, majd hozzáadj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűGéppel összekeverem a nedves hozzávalókat. Kanállal pedig a szárazat. Falapáttal összekeverem a kettőt. A kapszlikba elosztom a masszát.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű