- 40 dkg liszt,
- 14 dkg sertés zsír,
- 0,5 dl tej,
- pici cukor, só,
- 2 dkg élesztő,
- tejföl,
-vaníliás cukor,
- porcukor,
Gesztenyés töltelék:
- 20 dkg gesztenyemassza,
- 5 dkg vaj,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 1-2 ek. tej,
40 dkg lisztet, 14 dkg sertés zsírral elmorzsoltam.
Fél deci cukros tejben felfuttattam 2 dkg élesztőt és a liszthez adtam. Egy csipetnyi sót és 1 ek cukrot adtam még a liszthet, majd a tejföl hozzáadásával félkemény tésztát dolgozok ki.
8 cipót készítettem belőle és egy órán át, letakarva, megkelesztettem.
Ezután a cipókat vékonyra nyújtottam, derelyevágóval 8 részre felvágtam, megtöltöttem és kifliként felcsavartam.
Forró sütőben készre sütöttem, rögtön vaníliás porcukorban megforgattam .
Ezek most lekváros és gesztenyés ízben készültek.
Ilyen lett és nagyon finom!A recept.150g csokit és125 g vajat göz felett meg olvasztunk.5 tojást külön választunk.A fehérjét pici sóval nagyon keményre felverjük.A tojás sárgáját 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet, sót, cukrot, olajat egy lábasba tesszük, és felforraljuk. Ha forr a keverék, beleszórjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett addig tartjuk a tűzhelyen, míg el nem vá...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Közepes2 dl kókusztejet egy deci vízzel felforralunk, hozzáadjuk az átmosott rizst és lefedve, kis lángon puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a cukrot és vajat, jól eldolgozzuk, majd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, mikor kezd keményedni, hozzáadjuk az 1 ek citromlevet, ettől még keményebb lesz. 2. Mikor jó kemény, beletesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű