♥ TÉSZTA:
300 g liszt
200 g vaj
80 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
1 citrom reszelt héja
♥ TÖLTELÉK :
500 g ricotta
2 rúd vanília kikapart magjai
fél citrom leve
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
350 g eper
1. A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját. Ügyeljünk arra, hogy linzer tészta esetében mindig gyorsan dolgozzunk, mert a túlzott hőhatástól kizsírosodhat, így alkalmatlan lehet a további feldolgozásra.
2. Minimum fél órán át, fóliába csomagolva hűvös helyen (hűtőszekrényben) pihentetjük.
3. Közben elkészítjük a tölteléket: a ricottát villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a vanília rúd magjait, majd a citrom levét és jól összedolgozzuk.
4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
5. A linzer tésztánkat 5-7 mm vastagra nyújtjuk, majd linzervágóval kör alakokat formálunk belőle.
6. Egy kosárformába, vagy muffinformába kosár alakba helyezzük a tésztánkat, majd kb. 15- 20 perc alatt aranysárgára sütjük őket.
7. Hagyjuk kihűlni, majd a tölteléket habnyomózsákba töltve, vagy akár kiskanállal a kosarakba töltögetve, eperrel a tetején, porcukorral megszórva tálaljuk.
A három tésztalapot légkeveréses üzemmódban 170 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben (20x30 cm) külön-külön megsütjük egyenként 10-15 perc alatt (tűpróba!). Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot kikeverjük a tojásokkal. 2. Hozzákeverjük a szoba hőmérsékletű margarint, majd ráöntjük a száraz hozzávalókat. 3. A tejet keverjük hozzá utoljára, kisebb adagokban....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyírfacukor port késes robotgépben forgassuk át néhányszor, hogy ne legyenek benne rögök. Gyúrjuk össze az összes hozzávalót és fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe legalább egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, őrölt f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes