♥ TÉSZTA:
300 g liszt
200 g vaj
80 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
1 citrom reszelt héja
♥ TÖLTELÉK :
500 g ricotta
2 rúd vanília kikapart magjai
fél citrom leve
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
350 g eper
1. A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját. Ügyeljünk arra, hogy linzer tészta esetében mindig gyorsan dolgozzunk, mert a túlzott hőhatástól kizsírosodhat, így alkalmatlan lehet a további feldolgozásra.
2. Minimum fél órán át, fóliába csomagolva hűvös helyen (hűtőszekrényben) pihentetjük.
3. Közben elkészítjük a tölteléket: a ricottát villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a vanília rúd magjait, majd a citrom levét és jól összedolgozzuk.
4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
5. A linzer tésztánkat 5-7 mm vastagra nyújtjuk, majd linzervágóval kör alakokat formálunk belőle.
6. Egy kosárformába, vagy muffinformába kosár alakba helyezzük a tésztánkat, majd kb. 15- 20 perc alatt aranysárgára sütjük őket.
7. Hagyjuk kihűlni, majd a tölteléket habnyomózsákba töltve, vagy akár kiskanállal a kosarakba töltögetve, eperrel a tetején, porcukorral megszórva tálaljuk.
Egy darabka vajat megolvasztunk egy serpenyőben és a cikkekre vágott almát rádobjuk, megszórjuk a nádcukorral és a fahéjjal, és pár perc alatt karamellizáljuk, így az almák picit m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd zsírozott tepsibe, egymástól egyenlő távolságra kb 18 golyót teszünk le. 2. A következő krémet öntjük köréje: a margarint a két fajta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojásokat, a cukrot, az élesztőport és a sót a tejjel fokozatosan kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a reszelt almát. Lefedve, langyos helyen 1 órát kelesztj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű