menu

Családireceptkönyv.hu

Kosárka • Epres-ricottás


Írta:

Adag: 30 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
300 g liszt
200 g vaj
80 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája
1 citrom reszelt héja
♥ TÖLTELÉK :
500 g ricotta
2 rúd vanília kikapart magjai
fél citrom leve
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
350 g eper

Elkészítés:


1. A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját. Ügyeljünk arra, hogy linzer tészta esetében mindig gyorsan dolgozzunk, mert a túlzott hőhatástól kizsírosodhat, így alkalmatlan lehet a további feldolgozásra.
2. Minimum fél órán át, fóliába csomagolva hűvös helyen (hűtőszekrényben) pihentetjük.
3. Közben elkészítjük a tölteléket: a ricottát villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a vanília rúd magjait, majd a citrom levét és jól összedolgozzuk.
4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
5. A linzer tésztánkat 5-7 mm vastagra nyújtjuk, majd linzervágóval kör alakokat formálunk belőle.
6. Egy kosárformába, vagy muffinformába kosár alakba helyezzük a tésztánkat, majd kb. 15- 20 perc alatt aranysárgára sütjük őket.
7. Hagyjuk kihűlni, majd a tölteléket habnyomózsákba töltve, vagy akár kiskanállal a kosarakba töltögetve, eperrel a tetején, porcukorral megszórva tálaljuk.

Kosárka • Epres-ricottás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Mézeskalács szelet
Mézeskalács szelet

A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, maj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
**Csokimáz - tökéletes!!
**Csokimáz - tökéletes!!

Előbb a vízben elkeverem a cukrot meg a kakót simára és kis lángon felteszem főzni/olvadni A cukor felolvad, és utána hozzáadom a vajat, de akkor már nem főzöm csak megvárom, míg...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Túrós palacsintafelfújt
Túrós palacsintafelfújt

Kisütöm a palacsintákat és megtöltöm a túró töltelékkel. 12 db lesz... Egy 24×39 cm-es tepsit vajjal kikenek, zsemlemorzsával megszórom. A palacsintákat keresztbe elvágom és a te...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Bögrés máktorta vaníliasodóval
Bögrés máktorta vaníliasodóval

A hozzávalókat mixerrel összekeverem, egy közepes tortaformát kivajazok és lisztezek (vagy szilikonformát használok), és tűpróbáig sütöm 180 fokon. Még három nap után is puha és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk