Kossuth kifli
20×30 cm-es tepsihez
Hozzávalók:
3 db tojás
20 dkg cukor
20 dkg finomliszt
½ sütőpor
1 közepes citrom leve és reszelt héja
20 dkg vaj
1 csipet só
A tetejére:
5 dkg mandulaforgács
Elkészítés:
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem.
Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját majd a citrom héját és levét.
Ebbe a masszába keverem a sütőporral elkevert lisztet. Kis adagokba és óvatos mozdulatokkal keverem hozzá a tojáshabot.
A tésztát szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe simítom és mandulaforgáccsal megszórom.
200 C fokos sütőben aranybarnára sütöm. Ha kihűlt, nagyobb pogácsa szaggatóval kifli formákat szaggatok belőle
.
Tojáskrém
1. A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. 2. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül óvatosan, nehogy összetörjön a tojások kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal összekavarjuk, majd a cukrot, a tojássárgáját és a narancshéjat is hozzáadjuk. A tésztát kidolgozzuk és lisztezett felületen kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tészta hozzávaloit összegyurjuk és vékonyan a tálcsikákba nyomkodjuk- megsütjük- a süti tetejére csokit öntünk.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes