1 bögre kuszkusz
1 bögre forró víz
só
oliva olaj (fakultatív)
A kuszkusz elkészítése esetén a legegyszerűbb egy pohárral vagy bögrével mérni. 1:1 arányban van szükség kuszkuszra és forró vízre. Vagyis 1 bögre (bármekkora) kuszkuszhoz egy ugyanakkora bögre forró víz szükséges.
Mérd ki és öntsd bele a kuszkuszt egy nagyobb tálba.
Ízlés szerint sózd és adj hozzá pár evőkanál olívaolajat. Ez a lépés akár el is hagyható, a kuszkusz olaj nélkül is tökéletes lesz.
Mérj ki ugyanannyi felforralt vizet, és öntsd a kuszkuszra.
Egyszer keverd meg, és fedővel vagy műanyag fóliával takard le.
A kuszkusz 5 perc alatt kész és azonnal tálalható! Tálalás előtt egy villával lazítsd fel a szemeket.
♥ A kuszkusz egy köret, tulajdonképpen bármikor alkalmazhatod, amikor például rizst szolgálnál fel.
Adj hozzá sót és többször egy kevés vizet, hogy fakanállal lazán össze tudd dolgozni. Akkor jó az állaga, ha se túl kemény, se túl lágy, és amikor áthúzod benne a fakanalat, mögött...
Elkészítési idő: 10 Perc Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a fokhagymát, majd pépesítsük és tegyük egy tálba. Öntsük rá az ecetet, az olajat és a szójaszószt, majd keverjük össze, ez lesz a pác. Mossunk és tisztítsunk meg mi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mustárt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal. A tojások fehérjéhez add ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű