♥ TÉSZTA:
35 dkg liszt
10 dkg porcukor
fél kocka (12,5 dkg) margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája
♥ HAB:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
♥ LAPOK
baracklekvár
10-15 dkg durvára vágott dió
♥ KRÉM:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
fél kocka (12,5 dkg) margarin
15 dkg porcukor
♥ A tészta hozzávalóibóll jól nyújtható tésztát készítünk, majd amíg a hab elkészül, hűtőbe tesszük.Kivéve a hűtőből, 2 részre osztjuk, egyenként tepsi nagyságúra kisodorjuk, a lapokat baracklekvárral vékonyan megkenjük, rásimítjuk a habot, megszórjuk apróra vágott dióval, majd külön-külön megsütjük 180°C-on, 10-12 perc alatt.
♥ A habhoz 4 tojásfehérjét15 dkg cukorral habosra keverünk
♥ A pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, ezután a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk, és ezzel töltjük a lapokat.
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A tojások sárgáját a cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások felvert fehérjét. Lisztezett, zsírozott tepsi...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézJól kidolgozni a tésztát, 3 részre osztani és nagyon vékonyra nyújtani. 25 dkg diót és 25 dkg cukrot összekeverni A tepsibe beletesszük az első lapot, megkenjük lehetőleg bar...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézAz almat meg reszelem es cukorral(izles szerint) es keves vizzel oda teszem foni. Amikor mar szinte puha hozza adom a keves vizzel fel oldott pudingot es meg fozom 1-2 percig. Ha...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű