♥ TÉSZTA:
30 dkg finomliszt
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 ek tejföl
1 fél citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 csipet só
♥ TÖLTELÉK:
4 db tojás
20 dkg porcukor
2 ek tej
20 dkg dió (darált)
20 dkg sárgabaracklekvár
A tésztához valókat összegyúrjuk és 20 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a diós tölteléket: a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd először belekeverjük a darált diót, a végén a cukros-tojásos egyveleget is.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a diós tölteléket. A maradék tésztából rácsokat gyártunk és ezzel behálózzuk a süti tetejét.
220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 10 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra, és így további 10-15 percig sütjük.
Legjobb, ha szabadban grillezünk, de ha ez nem megvalósítható, akkor a sütőben is elkészíthetjük. Kis lángon oldjuk fel a vízben a cukrot, majd már keverés nélkül, az edényt ink...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét csipetnyi sóval habosra verjük, a cukrot kanalanként hozzáadva kemény habot készítünk belőle. Amikor a hab szép fényes, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgá...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KözepesA kekszet késes aprítóval ledaráljuk vagy zacskóba téve sodrófával ránehezedve szétmorzsoljuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ha túl leveses, akkor nem kell az öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom\./ Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a más...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű