30 dkg rizs
10 dkg mandula
5 dkg vaj
a rizst szűrőtálban, folyóvízzel alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük. 3 dkg vajon megfuttatjuk, felöntjük a rizs térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel. Megsózzuk, összeforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a vizet fel nem szívja.
A héjától megtisztított, felszeletelt mandulát a maradék vajon aranysárgára pirítjuk és a rizshez keverjük.
Egyneművé dolgoztam, nokedli szaggatóval a forrásban lévő sós vízbe szaggattam, 2-3 percig főztem. Olyan, mint a megszokott nokedli. http://www.dietas-termekek-webshop...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát finomra vágjuk, a zsírt kb. 2 literes lábasba téve, megforrósítjuk, hozzáadjuk a tarhonyát és mérsékelt tűzön, állandó keveréssel halvány rózsaszínűre pirítjuk (erős tűzö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat meg kell főzni sós vízbe. Miután megfőtt össze kell törni, a vajjal és tejföllel összekeverni, ízlés szerint sózni. Jéghidegre kell hűteni. Annyi liszttel keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit megmossuk rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 2-3 percig előfőzzük. A főző vízbe teszünk egy csipetnyi szódabikarbónát,hogy megőrizze a brokkoli a szép zöld s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes