15 dkg marcipán massza
2 tojás, kissé felverve
5 dkg vaj
2 dl iró vagy kefir
5 dkg kristálycukor
1 narancs
2 ek mandula likőr
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
Mandulapehely
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A marcipán masszát kis kockákra vágjuk.
A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd elkeverjük a kefirt, tojással és likőrrel. Belereszeljük a narancs héját.
Egy másik tálba szitáljuk a lisztet és sütőport, majd hozzáöntjük a tojásos keveréket. Sima tésztává keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a marcipán darabokat.
A tésztával megtöltjük a kibélelt muffinsütőformát vagy szilikon muffin formákat.
Megszórjuk mandulapehellyel, és a forró sütőben kb 20 percig világosbarnára sütjük.
Rácson hűlni hagyjuk.
♥ Ha házilag készült marcipán masszát alkalmazunk, ebből sodorjunk kis golyókat!
♥ Kiegészíthetjük a reszelt narancs húsával: a fehér hártyát késsel távolítsuk el, a húst aprítsuk fel, és adjuk a tésztához!
A tejet langyosítsd fel, adj hozzá 1 kk. cukrot, morzsold bele az élesztőt, és 15 perc alatt futtasd fel. A vajat morzsold el a liszttel és a tojássárgájával, majd keverd össze az...
Elkészítési idő:56 dkg sima liszt 21 dkg vaj vagy margarin 6 dkg porcukor, 2,5 dkg friss élesztő 2 dl tej 1 tojás a kenéshez A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2...
Elkészítési idő: 2-óraA tészta hozzávalóit összegyúrjuk az étel készítése előtti napon,folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük pihenni. A finomra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük,rátesszü...
Elkészítési idő: