Családireceptkönyv.hu

Narancsos kuglóf Gizitől


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ KUGLÓF:
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
15 dkg vaj
1 dl tejföl
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1/2 narancs leve
4 db nagyobb tojás
csipet só
kandírozott, vagy aszalt gyümölcs ízlés szerint
♥ MÁZ:
4-5 ek porcukor
pár kanál frissen facsart narancs és citromlé
Elkészítés

Elkészítés:


1. A porcukorhoz adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, a narancs levét és reszelt héját, és a tejfölt, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.
2. Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat is, majd szintén keverjük össze.
3. A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, majd keverjük simára a masszát.
4. Végül adjuk hozzá az aszalt, vagy kandírozott gyümölcskeveréket, majd fakanállal forgassuk, keverjük össze.
5. A kuglóf formát alaposan zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd öntsük bele a tésztát.
6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt süssük készre.
7. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formába, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
8. A narancsos mázhoz a porcukorhoz adjunk hozzá 2-3 evőkanál narancs és citromlé keverékét, majd keverjük simára.
9. Keverés közben, ha szükséges akkor adjuk még hozzá narancslét, de arra figyeljünk hogy egy sűrűbb masszát kapjunk, mert különben lefolyik a kuglófról.
10. Ezután kanalazzuk rá a teljesen kihűlt kuglófra, és ízlés szerint szórjuk meg aszalt, vagy kandírozott gyümölccsel, majd hagyjuk hogy a máz kissé megszáradjon.
11. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a kuglófot, majd úgy kínáljuk. A kevert tésztának köszönhetően több napig finom puha marad.

Narancsos kuglóf  Gizitől

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés kalács
Gesztenyés kalács

Tészta: 7 dkg kókuszliszt2,5 dkg gesztenyeliszt és 2,5 dkg makadámliszt /a makadám helyett jó a mandulaliszt, de akár a szezám is/5 evőkanál útifű maghéj (aki nem bírja, annak c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti sonka főzése
Húsvéti sonka főzése

A sonka főzésénél néhány dologra oda kell figyelnünk. Egész darabot csak nagy család számára főzünk, de ez az eljárás darabolt sonkához és füstölt tarjához is használható. A hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos Svéd karácsonyi keksz
Narancsos Svéd karácsonyi keksz

1.nap A puha vajat a cukorral egy mély tálban elkeverjük, hozzáadjuk a fűszerekkel összekavart szódabikarbónát. Beleütjük a tojást, hozzácsurgatjuk a mézet és fokozatosan...

Elkészítési idő: 30 perc +6 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk