menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos kuglóf Gizitől


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ KUGLÓF:
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
15 dkg vaj
1 dl tejföl
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1/2 narancs leve
4 db nagyobb tojás
csipet só
kandírozott, vagy aszalt gyümölcs ízlés szerint
♥ MÁZ:
4-5 ek porcukor
pár kanál frissen facsart narancs és citromlé
Elkészítés

Elkészítés:


1. A porcukorhoz adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, a narancs levét és reszelt héját, és a tejfölt, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.
2. Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat is, majd szintén keverjük össze.
3. A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, majd keverjük simára a masszát.
4. Végül adjuk hozzá az aszalt, vagy kandírozott gyümölcskeveréket, majd fakanállal forgassuk, keverjük össze.
5. A kuglóf formát alaposan zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd öntsük bele a tésztát.
6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt süssük készre.
7. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formába, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
8. A narancsos mázhoz a porcukorhoz adjunk hozzá 2-3 evőkanál narancs és citromlé keverékét, majd keverjük simára.
9. Keverés közben, ha szükséges akkor adjuk még hozzá narancslét, de arra figyeljünk hogy egy sűrűbb masszát kapjunk, mert különben lefolyik a kuglófról.
10. Ezután kanalazzuk rá a teljesen kihűlt kuglófra, és ízlés szerint szórjuk meg aszalt, vagy kandírozott gyümölccsel, majd hagyjuk hogy a máz kissé megszáradjon.
11. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a kuglófot, majd úgy kínáljuk. A kevert tésztának köszönhetően több napig finom puha marad.

Narancsos kuglóf  Gizitől

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsvéti fonott kalács, hat szálból
Húsvéti fonott kalács, hat szálból

Egy kevés tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot. Majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk érni a tésztát 20 percig, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós stangli kifli (Vaskeresztes)
Sós stangli kifli (Vaskeresztes)

Az élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani a tésztát. Közbe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézes béles
Mézes béles

A vajat, cukrot, mézet, tojást gőz felett kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát. Összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk és 3 egyforma mé...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karácsonyi  gyümölcskenyér
Karácsonyi gyümölcskenyér

Az aszalt gyümölcsöket megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 3-4 ek. liszttel és összekeverjük. A teljes mennyiségből elvett margarinnal kikenjük, kilisztezzük a gyümölcskenyér f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk