kb 1/2 kg répa
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál vaj
1 kávéskanál cukor
pici só
Nyers répából készítve :
a répát megtisztítom, karikára vágom.Egy evőkanál olajat felhevítek egy nagyobb serpenyőben.
Bele a répa, kevés só, kb. 1 kávéskanálnyi vaj, 1/2-1-kávéskanál cukor.( a vajtól szép csillogó lesz a répa, a cukor pedig karamellizálódik, plusz ízt ad a répának.
Nagy lángon, kevergetve pároljuk amíg el nem készül, kb 8-10 perc, attól függően, ki mennyire szereti puhára vagy kicsit roppanósabbra főzni.
Ha kicsit le akarom pirítani, tovább főzöm 3-5 percig.
Fagyasztott, vagy friss répából készíthető.
Fagyasztott répa: hűtőből egyenesen megy a tűzhelyre!
A nokedlihez a tűzhelyre teszünk egy vízzel teli edényt, sót szórunk bele, majd nekiállunk összekeverni a tésztát amíg a víz felforr. A tojást egy tálba ütjük, beleöntjük a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk. 2. Megsózzuk, megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit hűlni. 3. Rászórjuk a lisztet, kevés sót, borsot. 4. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézforrásba lévő vízbe rakjuk, újra forrásig főzzük, lezárjuk, utána 4 percig állni hagyjuk a vízben.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz