4 dkg vaj
50 dkg burgonya
1 csipet őrölt szerecsendió
3 db tojás
ízlés szerint só
1. A sütőt 240 °C-ra (gáz 8. fokozat) bemelegítjük. A krumplit vízben 30-35 perc alatt puhára főzzük, még melegen meghámozzuk és áttörjük.
2. A tojássárgákat a vajjal simára, habosra keverjük, a burgonyával összedolgozzuk, és sóval, szerecsendióval fűszerezzük.
3. A krumplipürét széles szájú habzsákba töltjük, és ennek segítségével kis halmokat rakunk belőle egy megvajazott tepsire. 5 perc alatt a sütőben szép pirosra sütjük, de grillben is készíthetjük.
Ezt a burgonyaételt különféle módokon tálalhatjuk. Egy tűzálló tál szélére koszorú alakban halmokat nyomva, a tálon megsüthetjük, és a pecsenyét a középen lévő üres részre fektetjük. A habzsák segítségével kis „fészkeket” is süthetünk belőle, ezeket párolt gombával vagy tejszínes mártással megtölthetjük. Sütés előtt a fánkokat meghámozott, összevagdalt mandulával is megszórhatjuk.
Az ünnepi ebéd, vacsora különleges körete ez a burgonya, noha elkészítése rendkívül egyszerű.
Quinoa, ahogy én készítem Ha átmostad a quinoat, akkor érdemes először csak a serpenyőbe önteni olaj nélkül, hogy megszáradjanak némileg a szemek, máskülönben nagyon pattogna. M...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA rizst a szokásos módon elkészítjük A borsót pároljuk vagy konzervet használunk és összekeverjük a rizzsel Formába rakjuk és tálaljuk
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű1. A megfőtt és áttört burgonyát a vajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel jól elkeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű