Családireceptkönyv.hu

Pekingi kacsa újhagymával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kacsamell
2 ek szójaszósz
1 ek méz
gyömbér
1 kk kínai ötfűszer keverék
Újhagymás palacsinta:
6,5 dkg liszt
2 ek keményítő
0,6 dl víz
0,6 dl tej
2 tojás
2 ek vaj
snidling
1 kígyóuborka
1 csokor újhagyma

Elkészítés:


♥ A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, és a bőrös oldalát vékonyan beirdaljuk ügyelve arra, hogy a húsba bele ne vágjunk.
Elkészítjük a páclevet: egy tálban összekeverjük a szójaszószt egy kevés reszelt gyömbérrel, mézzel és kínai ötfűszer keverékkel.
A kínai ötfűszer keverék: egy fűszermozsárban összetörünk szegfűszeget, csillagánizst, fahéjat, szecsuáni borsot, édesköménymagot 1:1:1:1 arányban.
A páccal átkenjük a kacsamellet, és forró serpenyőben először a bőrös felét, majd a másik oldalát is megpirítjuk. Amikor ezzel megvagyunk, áttesszük egy tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Nagyon fontos, hogy miután kivettük a sütőből, minimum 5-6 percig pihentessük, és csak utána kezdjük el vékonyra szeletelni! Hasábokra szeletelt uborkával, újhagymával, valamint édes szójaszósszal megkent újhagymás palacsintába tekerve tálaljuk.
♥ Az újhagymás palacsintához a lisztet, a keményítőt, a vizet, az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejet kézi habverővel alaposan összekeverjük.
Felaprítjuk a snidlinget, és ezt is hozzákeverjük.
Vaj és olaj keverékén vékony palacsintakorongokat sütünk: 1 darabhoz 2 evőkanál tészta szükséges, így kb.: 20 db palacsintát kapunk.

Pekingi kacsa újhagymával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Gyulai csirkemell
Csirkemell - Gyulai csirkemell

1. A csirkemelleket úgy csontozom ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjak. 2. A kolbász bőrét lehúzom és 4 egyforma darabkára vágom. 3. A csirkemell darabokat éles késsel felszú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Colában sült csirke
Colában sült csirke

A húst megtisztítjuk és besózzuk. A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirke szárnyakat. Lefedjük, és egy éjszakára, de legalább 1-2 órára h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diéta
Pulykamell vörösbabbal (Zóna)
Pulykamell vörösbabbal (Zóna)

A pulykamellet vágd vékony szeletekre, dörzsöld be sóval, borssal, fokhagymával, majd 1-2 ek forró olajon hirtelen süsd át mindkét oldalát. Tedd egy tálra, öntsd mellé a vörösbab...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaróvári csirkemell
Magyaróvári csirkemell

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk a gomba töltelék...

Elkészítési idő: kb 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk