600 g burgonya (megtisztított, hámozott)
2 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyemzöld
A burgonyát falatnyi kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.A petrezselymet megmossuk leveleit leszedjük és apróra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd egy kicsit átpirítjuk benne a petrezselymet. Max. fél perc. A főtt burgonyát a pirított petrezselyemhez adjuk, alaposan összekeverjük, majd pár percig együtt pirítjuk. Frissen tálaljuk az elkészült petrezselymes burgonyát.
1. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, a karikákat megfelezzük és szálaira szedjük. 3. A fokhagymát megtisztítjuk és vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA Burgonyát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Kiolajozott tepsibe rétegezzük: Burgonya-kömény,só, bors-hagyma. Amíg el nem fogynak a hozzávalók. Minden réteget meglocsolunk...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűKrumplinyomóban törd át a főtt krumplit. Dolgozd össze a hozzávalókat. Annyi lisztet tegyél hozzá, hogy egy jól formázható masszát kapj. A vizes kézzel megformázott golyókat sor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű