600 g (nagyobb méretű) csirkemell
6 evőkanál zabliszt
5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 evőkanál olívaolaj
0,5 liter étolaj
A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagymával, olívaolajjal bedörzsöljük.
Kb. fél óráig hűtőben pihentetjük, utána a zablisztben megforgatjuk.
Forró étolajba tesszük, először néhány percig fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már anélkül. Mindaddig, amíg szép halvány, rózsaszínes árnyalatú nem lesz.
Többféle körettel tálalhatjuk. Jelenleg petrezselymes burgonyával készült.
A tarhonyához a vizet felforraljuk. A hagymát nagyon apróra összevágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megfuttatjuk a hagymát és a tarhonyát. A tűzről levéve megszórjuk a pirospap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, sózzuk. Egyikre karikázott paradicsomot, másikra őszibarack szeleteket teszünk. Majd mehetnek rá a sajtgolyók. Elő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a combokat, kettévágjuk, sózzuk + kanál lisztbe beleforgatjuk és 3 ek zsíradékon lassan megpirítjuk minden oldalát. Felöntjük a kockából készült fél liternyi víz fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű