600 g (nagyobb méretű) csirkemell
6 evőkanál zabliszt
5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 evőkanál olívaolaj
0,5 liter étolaj
A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagymával, olívaolajjal bedörzsöljük.
Kb. fél óráig hűtőben pihentetjük, utána a zablisztben megforgatjuk.
Forró étolajba tesszük, először néhány percig fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már anélkül. Mindaddig, amíg szép halvány, rózsaszínes árnyalatú nem lesz.
Többféle körettel tálalhatjuk. Jelenleg petrezselymes burgonyával készült.
A szárított gombát beleszórom egy tálba, és annyi lobogó forró vizet öntök rá, hogy jó 5 centivel ellepje. 30 perc múlva, amikor már eléggé megszívta magát, leszűröm, és vékony csí...
Elkészítési idő:A csirkét megmossuk és kívül-belül befűszerezzük a fűszersóval. 30 percig pihentetjük. A fokhagymát áttörjük és összekeverjük az olajjal. Fogunk egy tepsit, öntünk bele 2 dl viz...
Elkészítési idő:A tésztához egy keverőtálba szitáljuk a lisztet. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vízzel elkevert tojást. (A víz mennyisége a tojás mérete miatt változha...
Elkészítési idő: 85 perc