600 g (nagyobb méretű) csirkemell
6 evőkanál zabliszt
5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 evőkanál olívaolaj
0,5 liter étolaj
A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagymával, olívaolajjal bedörzsöljük.
Kb. fél óráig hűtőben pihentetjük, utána a zablisztben megforgatjuk.
Forró étolajba tesszük, először néhány percig fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már anélkül. Mindaddig, amíg szép halvány, rózsaszínes árnyalatú nem lesz.
Többféle körettel tálalhatjuk. Jelenleg petrezselymes burgonyával készült.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, majd sózzuk. A fűszereket elkeverjük...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkét mossuk meg és konyhai papírtörlővel töröljük szárazra. 2. Hasüregébe helyezzünk egy kis majoránnát. 3. Szórjuk be kis sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az apróra vágott sonkát olajon jól összesütjük a fűszerekkel. 2. A kenyeret, a tojást, a lereszelt trappista sajtot, az apróra vágott zöldhagyma szárat, a kukoricát és a sonk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű