Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Resztelt máj sok szafttal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g csirkemáj
100 ml olaj
200 g vörös hagyma
1 púpos tk paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
1/2 kk őrölt kömény
1 kk majoranna
1/2 kk bors
1 csapott tk só
1 csapott ek fűszerpaprika
1 kk keményítő
2 dl víz
1 kk őrölt pirospaprika
1 kis paradicsom

Elkészítés:


Egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk és paradicsomos alaphoz adjuk.
A serpenyőbe tesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, a májat és pirítani kezdjük. Az egészet megszórjuk őrölt pirospaprikával, köménnyel, majorannával, sóval és borssal. Hozzáadjuk a keményítőt, a vizet és az egészet összeforgatjuk. Kb. 5-10 percen keresztül főzzük, majd végül petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Resztelt máj sok szafttal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Szárított paradicsomos csirke
Szárított paradicsomos csirke

A lisztet összekeverjük a bazsalikommal, a fokhagymaporral, valamint sóval-borssal. A csirkeszeleteket megforgatjuk a lisztben, majd az olívaolajon lepirítjuk mindkét oldalukon. K...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkiniragus csirkecombok
Cukkiniragus csirkecombok

Combokról a bőrt lehúzzuk ( olajon kicsit megpirítjuk, hogy legyen színe. - A vöröshagymát (kockákra vágva), a fokhagymát (fokhagymanyomóval "pépesítve") hozzáadjuk, sózzuk, borso...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Rántotthús, aminek a panírjához nem kell liszt, tojá
Rántotthús, aminek a panírjához nem kell liszt, tojá

Miután megmostuk a csirkemellet, vágjuk fel szeletekre. Keverjük bele a joghurtba a sót és a borsot, és nyomjunk bele fokhagymát. Következő lépésként a zabpelyhet le kell darálni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos-mézes csirkesült
Citromos-mézes csirkesült

1. A citromlevet, a mézet, a bort, az olajat, a finomra vágott hagymát, az ételízesítőt és a borsot összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst. 1 éjszakát pihentetjük, ha van rá módu...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk