menu

Családireceptkönyv.hu

Római tálban sült libacombok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 egész libacomb
2 közepes méretű savanykás alma
2 nagy fej hagyma
1 kk majoránna
1 kk kakukkfű
só,
bors

Elkészítés:


A libacombokat alaposan mossuk meg, és még vizesen dörzsöljük be sóval, és szórjunk rá borsot. A római tálat – natúr cseréptál, nem mázas! – áztassuk be 20 percre. Addig hámozzuk meg az almát, vágjuk négyfelé, vegyük ki a magházát, és pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk négyfelé. Ezután tegyük bele a libacombokat az almát és a hagymát a beáztatott római tálba, majd szórjuk meg majoránnával és kakukkfűvel. Nem kell alá pluszzsiradék, mert a libából bőven csorog ki zsír, és a tál elég nedvességet szívott magába ahhoz, hogy az alma és a hagyma ne égjen le. A tálra rakjuk rá a tetejét, és nem előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon süssük 3 órán át. Amikor a hús már megpuhult, vegyük le a tál tetejét, és legfeljebb fél óráig pirítsuk még, de ügyeljünk rá, hogy az alma és a hagyma ne égjen meg! Mikor a combok szép pirosak, szedjük ki őket egy tálra, az alma- és hagymadarabokat pedig két evőkanálnyi libazsírral turmixoljuk le, a pépet pedig szedjük rá a húsra. Párolt vöröskáposztával és/vagy krumpligombóccal tálaljuk. Nagy melegben jól csúszik mellé egy pohár száraz hárslevelű.

Római tálban sült libacombok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Toszkán csirkeragu
Toszkán csirkeragu

Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm. Ezután mehet bele a gomba, a só...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos sült kacsa
Narancsos sült kacsa

Tegnap besóztam, borsoztam, vadfűszer keverékkel megszórtam a húsokat. Rájuk facsartam a vérnarancs levét és a hűtőben várakoztak sorsukra. Előmelegítettem a sütőt 175 C fokra. A...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Sok hagymával sült csirkecomb
Csirkecomb - Sok hagymával sült csirkecomb

1. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk. 2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. 3. A csirk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkemell sajtmártással, spagettiágyon
Csirkemell sajtmártással, spagettiágyon

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük, aztán annyi vizet öntünk alá, amennyi a húst éppen ellepi.Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majd p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk