Családireceptkönyv.hu

Római tálban sült libacombok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 egész libacomb
2 közepes méretű savanykás alma
2 nagy fej hagyma
1 kk majoránna
1 kk kakukkfű
só,
bors

Elkészítés:


A libacombokat alaposan mossuk meg, és még vizesen dörzsöljük be sóval, és szórjunk rá borsot. A római tálat – natúr cseréptál, nem mázas! – áztassuk be 20 percre. Addig hámozzuk meg az almát, vágjuk négyfelé, vegyük ki a magházát, és pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk négyfelé. Ezután tegyük bele a libacombokat az almát és a hagymát a beáztatott római tálba, majd szórjuk meg majoránnával és kakukkfűvel. Nem kell alá pluszzsiradék, mert a libából bőven csorog ki zsír, és a tál elég nedvességet szívott magába ahhoz, hogy az alma és a hagyma ne égjen le. A tálra rakjuk rá a tetejét, és nem előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon süssük 3 órán át. Amikor a hús már megpuhult, vegyük le a tál tetejét, és legfeljebb fél óráig pirítsuk még, de ügyeljünk rá, hogy az alma és a hagyma ne égjen meg! Mikor a combok szép pirosak, szedjük ki őket egy tálra, az alma- és hagymadarabokat pedig két evőkanálnyi libazsírral turmixoljuk le, a pépet pedig szedjük rá a húsra. Párolt vöröskáposztával és/vagy krumpligombóccal tálaljuk. Nagy melegben jól csúszik mellé egy pohár száraz hárslevelű.

Római tálban sült libacombok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés burgonyakoszorú
Csirkés burgonyakoszorú

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A csirkemellet kis kockára vágjuk, majd az olajon kissé megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Tejben sült sajtos csirkecomb
Tejben sült sajtos csirkecomb

8 – 10 db csirkecombot sózzunk be, majd kb. 15 – 20 dkg trappista sajtot dugdossunk a bőre alá. Rakjuk be őket egy kis tepsibe, és kb. egy fél liter tejet öntsünk alá. Alufólia ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Sajtos pulykemellsonka felvágott
Sajtos pulykemellsonka felvágott

se: A pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a pirospaprikával és adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Ezután hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Zöldfűszeres-tejszínes pulykatokány
Zöldfűszeres-tejszínes pulykatokány

A húst apró kockákra vágjuk. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük a fűszerkeverékkel. A zöldfűszeres mártáshoz összekeverjük egy tálban a szendvicskrémet,...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk