♥ TÉSZTA:
500 g liszt
1 cs. porélesztő
1kk só
300 ml víz
♥ TÖLTELÉK:
oliva olaj
friss bazsalikom
pirított hagyma
fenyőmag
sajt(parmezán)
kakukkfű
fokhagyma
A tészta hozzávalóit kézzel vagy géppel dolgozza össze, majd
a kenyértésztát vágja 16 részre. Formáljon 16 cipót a darabokból.
Egy csokor bazsalikomot vágjon apróra, adjon hozzá pirított hagymát, fenyőmagot és reszeljen bele a parmezánt
Adjon hozzá oliva olajat, és jól keverje össze.
Töltse meg a 16 cipót ezzel a töltelékkel és zárja be a gombócot.
Tegye sütőpapírral bélelt kerek sütőedénybe és hagyja kelni legalább 45 percig. Közben oliva olajat keverjen össze fokhagymával és kakukkfűvel, majd a megkelt kenyeret kenje be vele.
Reszeljen rá sajtot, majd 200°-ra előmelegített sütőbe tolja 20 percre.
Hozzávalókat jól összegyúrni (nagyon jó puha tésztája lesz),és 2-3 milliméterre kinyújtom. Egy nagyobb pohárral szaggattam ki és ebbe tettem a tölteléket. Feltekerem kis kifli alak...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítom. Belerakom a sót cukrot és az élesztőt. Felfuttatom. Egy nagy tálba belerakom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt a tejfölt a tojást és az olajat....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat és a lisztet késes robotgéppel (vagy kézzel) eldolgozom, kb. 2 cm vastag téglalapra igazítom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem. A többi hozzávalóból bedagasztom a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes