1,5 kg körüli tanyasi csirke
só (ízlés szerint)
1 teáskanál ételízesítő
1/2 mokkáskanál őrölt bors
2 dkg vaj
1/2 doboz sör
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
A csirkét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. A fűszereket összekeverjük, majd a csirke belsejét, és a bőr alatti részeket alaposan megszórjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Ezután kívülről megszórjuk sóval, és a bőrbe masszírozzuk, majd pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek kellően átjárják a húst. (Én előző este befűszereztem, sóztam a csirkét, majd sütésig a hűtőben pihent.) sörös dobozt alaposan lemossuk és beborítjuk alufóliával.Kiöntjük vagy megisszuk a sör felét, majd a dobozba szórjuk a felszeletelt fokhagymát. Ezután ráültetjük a befűszerezett csirkét a sörös dobozra, úgy, hogy stabilan álljon, sütés közben nehogy eldőljön.
Egy tepsit sütőpapírral (vagy fóliával) kibélelünk, majd a közepére helyezzük a sörös dobozon ülő csirkét. Ezután a vajat, felolvasztjuk, majd egy ecsettel lekenjük a csirke bőrét. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 2 óra alatt szép pirosra sütjük. Légkeverésnél 150 fokon, 2 óráig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd óvatosan lehúzzuk a sörös dobozról. Tálalás előtt feldaraboljuk, majd ízlés szerinti körettel, salátával, kínáljuk.
Köretként készíthetünk hozzá sült krumplit, a következőképpen:
1 kg meghámozott krumpli, ezt 4 gerezdre vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsózzuk és egy teáskanál őrölt pirospaprikával összekeverjük, majd 1 sütőzacskóba tesszük és öntünk rá 4 evőkanál étolajat. Összekötjük a zacsi száját és sütjük. 30 perc múlva, a krumplis zacsit megfordítjuk, kilyuggatjuk és így, mindkét oldala egyenletesen sül.
A megmosott, megtisztított combokat a sóval, borssal és az 1 cs. fűszerkeverékkel jól befűszerezzük. A tepsibe beletesszük. Olajat és vizet öntünk alá. (Én raktam mellé burgonyá...
Elkészítési idő: 50 percA csirkemellet felszeleteljük, majd fólia alatt vékonyra kiklopfoljuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindegyik szeletre teszünk a feta sajtból az aszalt paradicsomból, és a...
Elkészítési idő:A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, majd megszárítjuk. Felcsíkozzuk vagy felkockázzuk, jó alaposan borsozzuk és sózzuk, akár kedvünk szerint más fűszerekkel/fűszerkeverékke is...
Elkészítési idő: