Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Soproni erdészgombóc babsterccel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ HÚSGOMBÓC:
40 dkg darált marhahús
12 dkg zsemlemorzsa
2 dkg liszt
1,5 dl tej
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
őrölt bors
1 teáskanál só
a sütéshez: 1 liter olaj
♥ GOMBAMÁRTÁS:
50 dkg gomba
1 vöröshagyma
3 dkg vaj
1-2 evőkanál liszt
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
törött bors

♥ BABSTERC:
80 dkg babkonzerv
25 dkg liszt
1-2 evőkanál zsír
1/2 teáskanál só

Elkészítés:


♥ A húsgombóchoz a hozzávalókat összekeverjük, kis időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. A masszából diónyi gombócokat formálunk, majd forró, bő olajban kisütjük őket.
♥ A gombamártáshoz a vöröshagymát finomra vágjuk, a vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát, és együtt addig pároljuk, amíg a gomba levet nem ereszt. Megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a lisztet, felöntjük a tejszínnel, végül jól kiforraljuk. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk.
♥ A babsterchez a lisztet a sóval szárazon zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a babkonzervet a levével együtt, jól elkeverjük, majd meglocsoljuk a felforrósított zsírral. Addig pirítjuk a tűzön, folyamatosan kevergetve, amíg a sterc morzsássá nem válik.
A húsgombócokat a tejszínes gombamártással és a babsterccel együtt tálaljuk. Nagyon laktató étel.

Soproni erdészgombóc babsterccel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Vadas marhaszelet Lajos Mari  szerint
Vadas marhaszelet Lajos Mari szerint

1. A zöldséget, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, felszeleteljük, a hússzeletek hártyával borított szegélyét 3-4 helyen beva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Lasagne
Lasagne

Az olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen addig pároljuk, amíg kifehéredik a hús. Sóval...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Stroganoff bélszín
Stroganoff bélszín

 A húst megmossuk, 1 centi széles csíkokra vágjuk.  A hagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk.  A gombát átmossuk, leválasztjuk a tönköt a kalaptól, felcsíkozzuk.  A körethe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhapörkölt sütőben
Marhapörkölt sütőben

Előkészületek: Elkészítem az alaplevet, ha nincs előre elkészítve a mélyhűtőben (ez gyakorlatilag egy zöldséges csontleves/ vagyis apu féle "húsleves" leve). A marha lábszárhús k...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk