menu

Családireceptkönyv.hu

Soproni erdészgombóc babsterccel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ HÚSGOMBÓC:
40 dkg darált marhahús
12 dkg zsemlemorzsa
2 dkg liszt
1,5 dl tej
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
őrölt bors
1 teáskanál só
a sütéshez: 1 liter olaj
♥ GOMBAMÁRTÁS:
50 dkg gomba
1 vöröshagyma
3 dkg vaj
1-2 evőkanál liszt
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
törött bors

♥ BABSTERC:
80 dkg babkonzerv
25 dkg liszt
1-2 evőkanál zsír
1/2 teáskanál só

Elkészítés:


♥ A húsgombóchoz a hozzávalókat összekeverjük, kis időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. A masszából diónyi gombócokat formálunk, majd forró, bő olajban kisütjük őket.
♥ A gombamártáshoz a vöröshagymát finomra vágjuk, a vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát, és együtt addig pároljuk, amíg a gomba levet nem ereszt. Megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a lisztet, felöntjük a tejszínnel, végül jól kiforraljuk. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk.
♥ A babsterchez a lisztet a sóval szárazon zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a babkonzervet a levével együtt, jól elkeverjük, majd meglocsoljuk a felforrósított zsírral. Addig pirítjuk a tűzön, folyamatosan kevergetve, amíg a sterc morzsássá nem válik.
A húsgombócokat a tejszínes gombamártással és a babsterccel együtt tálaljuk. Nagyon laktató étel.

Soproni erdészgombóc babsterccel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Portugál-Amerika: Carne guisada
Portugál-Amerika: Carne guisada

1. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük kb. 5 perc alatt, közben megszórjuk a fűszerekkel és folyamatosan keverjük. 2. Ha ez megvan rádobjuk a nagyobb kockákra vágott m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hamburgerhús (bmintbalázs)
Hamburgerhús (bmintbalázs)

Első lépésben reszeld le a közepes fej hagymát. A darált marhahús legyen jó hideg, a hűtő leghidegebb részéből. Tedd egy tálba a húst. Add hozzá a reszelt hagymát, a 3/4 tk. őröl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Fokhagymás marhasült
Fokhagymás marhasült

A húst megmosom, lehártyázom, fokhagymagerezdekkel megtűzdelem. Elkészítem a pácot. Az olajat a mustárral és ízlés szerint a fűszerekkel összekeverem. Egy nagyobb darab folpack alj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gulyásleves csipetkével
Gulyásleves csipetkével

1. A húst megmossuk, majd – miután a nedvességet leitattuk róla – 1,5-2 centis kockákra vágjuk. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a hússal együtt az ol...

Elkészítési idő: 140 min
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk