♥TÉSZTA:
20 g élesztő
1 tk cukor
500 g finomliszt
2 tk só
200 ml langyos tej
100 ml víz
50 g puha vaj
♥SÓS MASSZA
liszt
só
víz
♥FŐZÉS:
szódabikarbóna
víz
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összekeverjük a lisztet és a sót, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a vizet és a puha vajat. Összegyúrjuk a tésztát, majd 1 órán át kelesztjük.
A sómasszához összekeverjük a lisztet és a sót, majd annyi vizet adunk hozzá amitől krémes állaga lesz. Ha a tészta duplájára kelt, belebokszolunk a közepébe, így kiütjük belőle a levegőt. A tésztát téglalap alakúra formázzuk, így könnyebb lesz 6 egyenlő részre osztani. A kis téglalapokat széthúzzuk, majd felülről lefelé hajtogatjuk úgy, hogy mindig összecsípjük az illesztésnél. A kis hurkákat 10 percig pihentetjük. Ezekből a kis hurkákból nagy hurkákat sodrunk, majd megadjuk nekik a klasszikus perec formát. Szódabikarbónás, forró vízbe tesszük, és fél-fél percig főzzük mindkét oldalát, közben egy szűrőkanállal átfordítjuk. Az előfőzött perecek mehetnek a sütőpapírral bélelt tepsire, és 200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Mielőtt kivennénk, rácsorgatjuk a sós masszát, és fél perc alatt ezt is rásütjük a perecekre.
Az élesztőt a cukorral felfuttatóm.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk,a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Közepesen lágy,már nem ragadós tésztát fogunk kapni. 30 percet meleg helyen pihentetjük és két részre osztjuk Az egyik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat villával összekeverjük,pihentetjük kb.10 percet,majd felforrósított kókuszolajba kisütjük.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a vajat, a tejföl t és a sót egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 1 cm vastagra. A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű